40 χρόνια Γερμανός: Η τεχνολογία αλλάζει. Αυτό που μένει είναι το συναίσθημα

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ και οι άνθρωποί του, γιορτάζουν τα 40 χρόνια λειτουργίας των καταστημάτων και σε καλούν να ταξιδέψεις μαζί τους μέσα από 40 χρόνια τεχνολογικών εξελίξεων.
Τα τελευταία σαράντα χρόνια η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε σημείο που ίσως να μη φανταζόμασταν. Έχει πλέον μπει σε όλες τις στιγμές της καθημερινότητάς μας. Μας δίνει τρόπους να την κάνουμε πιο απλή και πιο εύκολη.

Μας δίνει όμως και τρόπους να έρθουμε σε επαφή με τα πιο βαθιά συναισθήματα Κι όσο κι αν αυτοί οι τρόποι αλλάζουν, γίνονται πιο πολλοί ή πιο εντυπωσιακοί, τα συναισθήματα που φέρνει η τεχνολογία θα είναι πάντα

τα ίδια. Το ίδιο έντονα και το ίδιο συναρπαστικά.

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ και οι άνθρωποί του, ξέρουν καλά αυτήν την αλήθεια. Και σε περιμένουν σε ένα κατάστημα για να τη μοιραστούν μαζί σου, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Με ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων, με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και μια γκάμα από προϊόντα διαλεγμένα με κριτήριο τον άνθρωπο και τη ζωή του, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι εκεί όπου τον χρειάζεσαι για να σε φέρει πιο κοντά στην ουσία της τεχνολογίας: το συναίσθημα.

MW: 40 χρόνια ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Κώστας Βούζας, Διευθυντής BU Retail, Σταθερής & Κινητής Ομίλου ΟΤΕ: 40 χρόνια τώρα ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ φέρνει τους καταναλωτές κοντά στην τεχνολογία ώστε και εκείνοι να ζήσουν στο μέγιστο τα οφέλη της. Από ένα κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας το 1980, τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ μετεξελίχθηκαν στο μεγαλύτερο retail δίκτυο τεχνολογίας στην Ελλάδα και σε ένα από τα πιο ισχυρά και αγαπημένα brands. Σ’ αυτό βέβαια συνέβαλε και η εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE, η οποία έδωσε σημαντική ώθηση στην εταιρεία.

Η αλυσίδα ΓΕΡΜΑΝΟΣ έχει ταυτιστεί με την πρωτοπορία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση των πελατών της. Τα καταστήματά μας, φιλόξενα, διαδραστικά και με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, προσφέρουν καθημερινά μια συναρπαστική τεχνολογική εμπειρία στον πελάτη. Τόσο από πλευράς προϊόντων, όσο και από πλευράς αισθητικής, επιδιώκαμε πάντα να φέρνουμε στον πελάτη μας αυτό που επιθυμεί, πριν καν το ζητήσει. Το πιο σημαντικό, λοιπόν, σ’ αυτή την πορεία 40 χρόνων είναι ότι η ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι πάντα μέσα ή και μπροστά από την εποχή της.

Πώς διαμορφώνεται σήμερα η πρότασή σας, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στο τοπίο της τεχνολογίας αλλά και σας καταναλωτικές συνήθειες;

Ζούμε σε μια εποχή ραγδαίων εξελίξεων, τόσο τεχνολογικά όσο και κοινωνικά. Μια εποχή όπου οι συνθήκες της αγοράς αλλάζουν με εκθετικούς ρυθμούς. Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ, με εκατοντάδες σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα είναι συνώνυμο της εξέλιξης. Προσαρμόζεται γρήγορα και αποτελεσματικά στις νέες συνθήκες. Ακούμε τι θέλουν οι καταναλωτές και προσφέρουμε προγράμματα και υπηρεσίες COSMOTE σε κινητή, σταθερή τηλεφωνία Internet και Τηλεόραση, ευρεία γκάμα προϊόντων και ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών.

Με σύγχρονα και μοντέρνα καταστήματα live demos, connectivity υπηρεσιών και βιωματικές γωνιές, βάζουμε τον πελάτη στην καρδιά της τεχνολογίας. Ακολουθούμε τις διεθνείς τάσεις και παρέχουμε ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά υπάρχει σε κάθε γειτονιά σε κάθε πελάτη, με την ποιότητα και αξιοπιστία που μας χαρακτηρίζει στην πολυετή πορεία μας. Γι’ αυτό και έχουμε καθιερωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών ως Νο1 αλυσίδα για θέματα τεχνολογίας.

Οπως είπατε και εσείς οι αλλαγές είναι ραγδαίες, όχι μόνο στην τεχνολογία αλλά και στην κοινωνία. Η συμπλήρωση των 40χρόνων της ΓΕΡΜΑΝΟΣ συνέπεσε με πρωτόγνωρες στιγμές για όλους μας. Πώς αντιμετωπίσατε τις νέες αυτές συνθήκες;

Πράγματι, η κρίση που ζήσαμε και ζούμε λόγω του Covid-19 είναι πρωτόγνωρη για όλη την ανθρωπότητα. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια είμαστε δίπλα στον πελάτη και στα εύκολα και στα δύσκολα. Έχουμε μάθει να προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε κατάσταση και να επιτελούμε το έργο μας υπό δύσκολες συνθήκες. Κύριο μέλημά μας είναι να παρέχουμε στον πελάτη αυτό που χρειάζεται και να καλύπτουμε τις ανάγκες επικοινωνίας του.

Εν μέσω πανδημίας λοιπόν, συνεχίσαμε να είμαστε εκεί για τον πελάτη, αλλάζοντας το μοντέλο λειτουργίας των καταστημάτων μας, εκπαιδεύοντας το προσωπικό μας για να ανταποκριθεί με επιτυχία στα νέα δεδομένα και, βέβαια λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους μας και τους πελάτες μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ανθρώπους της ΓΕΡΜΑΝΟΣ για την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό που έδειξαν και δείχνουν όλο αυτό το διάστημα. Είναι οι δικοί μας ήρωες της πρώτης γραμμής, και αποδεικνύουν ότι δίκαια αυτή η αλυσίδα 40 χρόνια τώρα έχει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Τι έρχεται να εκφράσει η καμπάνια που σηματοδοτεί την επέτειο των 40 χρόνων; Τι θέλετε να εισπράξει ο καταναλωτής;

Η διαφορά ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα είναι μεγάλη. Η τεχνολογία αλλάζει. Όσα χρόνια όμως, κι αν περάσουν αυτό που μένει ίδιο, είναι το συναίσθημα που προκαλεί κάθε επαφή με την τεχνολογία. Είναι ο ενθουσιασμός του να ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο, η χαρά του να παίζεις, η συγκίνηση του να μοιράζεσαι στιγμές.

Αυτό αποτυπώνει η νέα μας καμπάνια για τα 40 χρόνια που μας συστήνει διαφορετικούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της εποχής τους, έχοντας όμως όλοι κοινό παρονομαστή τα συναισθήματα που βιώνουν. Σε αυτό το όμορφο ταξίδι, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι πάντα δίπλα τους. 40 χρόνια τώρα ακούει τις ανάγκες των πελατών του και δημιουργεί εμπειρίες τεχνολογίας που χαράσσονται για πάντα στη μνήμη.

Ένας από τους στόχους που θέσατε το 2019, ήταν να προσεγγίσετε περισσότερο το νεανικό κοινό. Πετύχατε τον στόχο αυτό και με ποια κυρίως εργαλεία;

Το νεανικό κοινό και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ μοιράζονται μια κοινή αγάπη για την τεχνολογία. Το 2019, δώσαμε έμφαση στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου στην αγαπημένη πλατφόρμα του νεανικού κοινού, στο YouTube. Συνεργαστήκαμε με δημοφιλείς digital content creators για live streaming από διεθνείς εκθέσεις τεχνολογίας, για unboxing high-end προϊόντων, δημιουργήσαμε how-to videos τεχνολογίας, αξιοποιώντας στο έπακρο το tech expertise της ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Έτσι, καταφέραμε το 2019 να είναι η χρονιά όπου το YouTube κανάλι της ΓΕΡΜΑΝΟΣ κατατάχθηκε πρώτο στους νέους στην κατηγορία retail και telcos με περισσότερους από 165.000 subscribers. Επιπλέον, συνεχίζουμε να επενδύουμε στο gaming και είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ αποτελεί top-of-mind brand για όσους θέλουν να προμηθευτούν προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας.

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε στην αλυσίδα ΓΕΡΜΑΝΟΣ για τα γενέθλιά της; Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Καταρχάς να ευχηθώ εκ μέρους όλων μας στην ΓΕΡΜΑΝΟΣ να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η περιπέτεια που ζούμε, με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες. Σε ό,τι αφορά εμάς, η στρατηγική μας είναι σταθερή. Μαζί με την τεχνολογία εξελίσσεται και η μάρκα ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στον πελάτη, στον ρόλο του καταστήματος, στο brand ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Με αναβαθμισμένα καταστήματα μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων, ακόμη περισσότερα digital στοιχεία αλλά και με ανθρώπινο χαρακτήρα. Εύχομαι να συνεχίσουμε να βάζουμε τον καταναλωτή στην καρδιά της τεχνολογίας για πολλά ακόμα χρόνια προσφέροντάς του ακόμα πιο δυνατές εμπειρίες. Γιατί ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι μια εταιρεία με μεγάλο παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είμαι σίγουρος πως θα πάμε δυνατά και στη νέα ψηφιακή εποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα