“Ξύπνησε” αργά! - Οδυνηρή ήττα για την Εθνική που ψάχνει ένα “θαύμα” για την πρόκριση

12:31 15/9/2013 - Πηγή: TVNea
- Η Εθνική ομάδα εμφανίστηκε αγνώριστη απέναντι στην Σλοβενία για 25 λεπτά και γνώρισε την ήττα με 73-65
- Όλα πήγαν ανάποδα για την ελληνική ομάδα που έχασε στα μισά του ματς με τραυματισμό τον Παπανικολάου, ενώ είχε και εχθρική αντιμετώπιση από τους διαιτητές
- Η διαφορά υπέρ των Σλοβένων έφτασε ακόμα και τους 26 πόντους αλλά με επική αντεπίθεση στο φινάλε λίγο έλειψε να πάρει η Ελλάδα τη νίκη
- Ήττα της Ισπανίας από την
Ιταλία και νίκη δική της επί των Κροατών θέλει πλέον η Εθνική για να προκριθεί στα προημιτελικά του ΕυρωμπάσκετΟι Σλοβένοι κρατούσαν την καλύτερη τους εμφάνιση στο τουρνουά για το ματς με την Ελλάδα και μπήκαν στο ματς με ένα αφηνιασμένο Γκόραν Ντράγκιτς να σκοράρει από παντού και να βάζει τους 11 πρώτους πόντους της ομάδας του.

Η Εθνική παρουσιάστηκε χωρίς πλάνο, ανήμπορη να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό που επέβαλλε η οικοδέσποινα με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει από νωρίς. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +13 για την Σλοβενία που ανανέωνε συνέχεια τις επιθέσεις της με επιθετικά ριμπάουντ και είχε εξαιρετικά ποσοστά από τα 6.75μ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βελτίωσε κάπως την κατάσταση στην άμυνα αλλά παρέμενε μονοδιάστατη στην επίθεση με τον Σπανούλη να παίρνει βοήθειες και να κλείνεται από την άμυνα των Σλοβένων.

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε δύο διαφορετικές εικόνες. Η Σλοβενία ανέβασε στροφές και έφτασε την διαφορά ακόμα και στο +26. Ο Ζήσης χρεώθηκε με τεχνική ποινή και 4ο φάουλ, ο Παπανικολάου αποχώρησε τραυματίας και οι διαιτητές σφύριζαν συνεχώς υπέρ των γηπεδούχων. Το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο όταν με ένα σερί 10-0 στο τέλος του δεκαλέπτου η Ελλάδα μπήκε στην τελευταία περίοδο στο -16.

Τότε εμφανίστηκε στην Λιουμπλιάνα η... πραγματική Εθνική ομάδα. Συγκεντρωμένη και με άμυνα να σπάει κόκαλα κατάφερε να ρίξει την διαφορά στους 8 πόντους. Το ματς κρεμόταν σε μία κλωστή, αλλά ο... κατάκοπος Σπανούλης και ο Ζήσης έκαναν τρία διαδοχικά λάθη την ώρα που οι Σλοβένοι έτρεμαν και κάπου εκεί χάθηκε η ευκαιρία για μια σπουδαία ανατροπή.
πηγή: newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα