Το τεστ DNA θα λύσει το μυστήριο των βούλγαρων γονέων της «Μαρίας»

16:45 25/10/2013 - Πηγή: TVNea
Στα αποτελέσματα του δείγματος DNA είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των βουλγαρικών αρχών, στην προσπάθεια εντοπισμού των βιολογικών γονιών της «Μαρίας» που βρέθηκε στον καταυλισμό Ρομά, στα Φάρσαλα.

Η Σάσκα Ρούσεβα και ο σύζυγός της Αθανάς, οι οποίοι ζουν χρόνια σε γειτονιά των Ρομά, στο Νικολάεβο και εξετάζεται αν όντως είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, εξακολουθούν να αποτελούν κεντρικά πρόσωπα στην ειδησεογραφία των ημερών.

Πάντως η Περιφερειακή Εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε
να αρχίσει προανάκριση για την υπόθεση με στόχο να διαπιστωθεί αν η υποτιθέμενη μητέρα της «Μαρίας» εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Η αρμόδια εισαγγελία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η Ρούσεβα κατηγορείται, βάσει του άρθρου 182Β του Ποινικού Κώδικα, ότι έδωσε τη συγκατάθεση της για ενδεχόμενη πώληση βρέφους, που γέννησε το 2009.

Τι δήλωσαν οι συγγενείς
Σύμφωνα με τη βουλγαρική δημόσια ραδιοτηλεόραση, ένα από τα παιδιά του ζευγαριού δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντάς την στην τηλεόραση και έβαλε τα κλάματα ζητώντας την πίσω.
Ο αδελφός του φερόμενου πατέρα Ατάνας Ρούσεφ, Άνγκελ, επιβεβαίωσε ότι η Σάσα είχε «εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας».
Η τηλεόραση έδειξε ξανθά παιδιά -κυρίως τον Ίσους, ηλικίας 15 ετών, και ένα άλλο περίπου δύο ετών- στον οικισμό των ρομά στο Νικολάεβο
Ο Ίσους, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε επίσης πως η μητέρα του είχε εγκαταλείψει την Μαρία επειδή δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει.
Σε εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση, η Σάσεβα κρατούσε ένα παιδί με βαμμένα κόκκινα μαλλιά το οποίο φαίνεται ότι πάσχει από αλφισμό, μια πάθηση στην οποία δεν υπάρχει παραγωγή μελανίνης.
Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν επίσης πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα. Ορισμένοι υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).
Στη Λαμία γεννήθηκε η Μαρία
Η Σάσα Ρούσεβα ήταν 31 ετών όταν στις 31 Ιανουαρίου 2009 γέννησε στη Λαμία ένα κοριτσάκι βάρους 3,100 κιλών. Την ίδια ημερομηνία γέννησης είχε δώσει και το ζευγάρι στα Φάρσαλα όπου βρέθηκε η Μαρία.
Το θέμα γίνεται περίπλοκο καθώς η πιθανολογούμενη μητέρα της μικρής δήλωσε άγαμη στη ληξιαρχική πράξη γέννησης ενώ οι υπάλληλοι του δήμου εντόπισαν ότι στη μαιευτική κλινική χρησιμοποίησε το όνομα του συζύγου της.

Οι υπάλληλοι σημειώνουν ότι χρειάζεται δικαστική απόφαση για να συμπληρώσουν τη ληξιαρχική πράξη.

Απομένει να διαλευκανθεί αν η φερόμενη ως μητέρα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ή «εξαναγκάστηκε» να το δώσει.

Η πιθανότητα η μικρή Μαρία να είναι η μικρή Ρούσεβα είναι πλέον ζήτημα προς απόδειξη, καθώς όλα τα δεδομένα συγκλίνουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Keywords
Τυχαία Θέματα