Το πόρισμα των γαλλικών αρχών για το ατύχημα του Σουμάχερ

13:41 8/1/2014 - Πηγή: TVNea
«Τα χιονοπέδιλα ακούμπησαν σε βράχο, έχασε την ισορροπία του και έπεσε μπροστά, με αποτέλεσμα το κεφάλι του να χτυπήσει στο βράχο, που βρισκόταν τρεισήμισι μέτρα πιο κάτω». Με τα λόγια αυτά ο επικεφαλής των Γάλλων εμπειρογνωμόνων, Πατρίκ Κουινσί, περιέγραψε το πώς συνέβη το ατύχημα του θρύλου της Φόρμουλα 1.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι γαλλικές αρχές στην Albertville ανέφεραν ότι ο βράχος στον οποίο χτύπησε ο Σουμάχερ βρισκόταν 8 μέτρα εκτός της πίστας.

«Προφανώς ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι πολύ καλός σκιέρ», σχολίασε ο Κουινσί, προσθέτοντας
ότι έκανε σκι σε μία μικρή πίστα που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.700 μέτρων στο Μεριμπέλ. Από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους, οι γαλλικές αρχές δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν επακριβώς την ταχύτητα που είχε πριν από το ατύχημα, παρά μόνο να εικάσουν πως δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα επειδή είχε βγει εκτός πίστας. Τα σωστικά συνεργεία βρήκαν το Σουμάχερ 9 μέτρα έξω από αυτήν.

Η γαλλική αστυνομία επιβεβαίωσε πως έχει εξετάσει τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα στο κράνος του Σουμάχερ, σε μία προσπάθεια να αναπαραστήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα. Δικαιολόγησε μάλιστα την απόφαση να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη Τύπου προκειμένου να σταματήσουν τα σενάρια που δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα ΜΜΕ.

Ο 44χρονος Γερμανός εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όπως επισημαίνουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν.

ANT1NEWS
Keywords
Τυχαία Θέματα