Το ΟΧΙ των ευρωβουλευτών

17:01 17/3/2013 - Πηγή: TVNea

Με μια ασυνήθιστα μεγάλη πλειοψηφία, που απηχεί τηνομοφωνία όλων σχεδόν των πολιτικών ομάδων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψετην περασμένη Τετάρτη την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως αυτή είχεδιαμορφωθεί στην σύνοδο κορυφής της 8ης Φεβρουαρίου, για τον προϋπολογισμό τηςΈνωσης το διάστημα 2014-2020. Ο λόγος δεν ήταν μόνο ότι το Πολυετές ΔημοσιονομικόΠλαίσιο, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, για πρώτη φορά στα χρονικά, μειώνειτις δαπάνες σε σχέση με την προηγούμενη επταετία, αλλά και το ότι οι αρχηγοίτων κυβερνήσεων ουσιαστικά αγνόησαν τις προηγούμενες προτάσεις τουευρωκοινοβουλίου.
Γεγονός που όλες οι ομάδες χαρακτήρισαν σαν σημαντική παραβίασητων θεσμικών αρχών της Ένωσης. Πολλές αντιδράσεις εκφράστηκαν επίσης καιγια την κατανομή των δαπανών, η οποία δε μοιάζει ικανή να ανταποκριθεί στηζωτική ανάγκη για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων σε ολόκληρη τηνΕυρώπη.
Οι “27 της Ευρώπης” με τον Κώστα Αργυρό ήταν στοΣτρασβούργο και συνομίλησαν με τους επικεφαλής των ομάδων των ελληνικώνκομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο Μαριέττα Γιαννάκου (ΝΔ), Νίκο Χουντή(ΣΥΡΙΖΑ), Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ) και Νίκο Χρυσόγελο (Πράσινοι)καθώς και με τον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή ΓιώργοΧατζημαρκάκη από την ομάδα των Φιλελευθέρων, για τα αίτια αυτής τηςαπόφασης αλλά και για τις συνέπειές της σε σχέση με τη λειτουργία της ΕΕ, σεπερίπτωση που δεν γίνει τελικά δυνατό να υπάρξει συμφωνία.
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 17/3/2013, στις 17:00

Σενάριο-Eπιμέλεια: Κώστας Αργυρός
Συντονισμός Ερευνας: MάγδαΚαραμανόγλου
Δημ. Ομάδα: Θεοδώρα Βασιλοπούλου,Φένια Χαλά
Δ/νση. παραγωγής: Μαρία Μπιρμπίλη
Εκτέλεσηπαραγωγής: ARCADIA MEDIA S.A.
Keywords
Τυχαία Θέματα