Το ηλεκτρονικό τσιγάρο «νίκησε» (και επίσημα) τα τσιρότα και τις τσίχλες νικοτίνης

17:51 26/6/2016 - Πηγή: TVNea
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί και επίσημα, με βάση τα στατιστικά στοιχεία, τον πιο επιτυχημένο τρόπο διακοπής του καπνίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, ξεπερνώντας τις τσίχλες νικοτίνης, τα τσιρότα και τις άλλες αποδεκτές ιατρικά μεθόδους...
Το 2015 ένα εκατομμύριο καπνιστές στην Αγγλία έκοψαν εντελώς το κάπνισμα με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ενώ από τους 8 εκατομμύρια καπνιστές, τα 2,6 εκατομμύρια προσπάθησαν να το διακόψουν.
Από αυτούς, το 40% προσπάθησε με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου να διακόψει τη βλαβερή συνήθεια και μόλις το 26% κάποιο άλλο ενδεδειγμένο προϊόν νικοτίνης, σύμφωνα με έρευνα του University College London (UCL).
«Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ξεπέρασαν τις παραδοσιακές μεθόδους διακοπής του καπνίσματος. Η επιρροή τους στη δημόσια υγεία μετράται από το πόσοι άνθρωποι που θα ήθελαν να το κόψουν χωρίς όμως ιατρική βοήθεια, προσελκύονται από αυτή τη μέθοδο», δήλωσε ο καθηγητής Robert West του UCL.
«Πρέπει να αφουγκραζόμαστε το ποια μέθοδος είναι αυτή που βοηθάει περισσότερο τους πολίτες στην προσπάθειά τους διακοπής του καπνίσματος. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει σίγουρα πολύ λιγότερο από το κάπνισμα, αλλά αναμφίβολα περιμένουμε στο μέλλον και νέα επιστημονικά πορίσματα», σχολίασε από την πλευρά του ο Mike Knapton, ιατρικός διευθυντής στο British Heart Foundation.
tromaktikohttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα