Τίποτα δεν ήταν τυχαίο... ΄΄Καρτέρι΄΄ είχε στήσει η Αντιτρομοκρατική στο Νίκο Μαζιώτη!

09:50 17/7/2014 - Πηγή: TVNea
Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το πως η αστυνομικοί έφτασαν στην κινηματογραφική σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη μέρα - μεσημέρι στο Μοναστηράκι.
Εδώ και τρεις ημέρες ήξερε η αντιτρομοκρατική ότι ο Μαζιώτης μαζί με έναν συνεργό του θα βρεθούν στο Μοναστηράκι για την αγορά κάποιων αντικειμένων. Έτσι, χωρίς
να χάσουν λεπτό οι αστυνομικοί έστησαν την επιχείρηση ΘΗΣΕΑΣ για την καταπολέμηση του παραεμπορίου στην κυριολεξία “στο πόδι” για να αποτελέσει κάλυψη για τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής που είχαν "ζώσει" την περιοχή.
'Ανδρες και γυναίκες της Αντιτρομοκρατικής έπιασαν τα πόστα. Στην οδό Αθηνάς είναι ένα ζευγάρι της Αντιτρομοκρατικής που πηγαίνει χέρι - χέρι πάνω κάτω παριστάνοντας τους ερωτευμένους. Ξαφνικά, βλέπουν το Μαζιώτη να μπαίνει στο κατάστημα.
Αμέσως ενημερώνουν το κέντρο και ζητούν να κάνουν παρακολούθηση. Επειδή όμως δεν είναι εύκολο να παρακολουθηθεί ένας τέτοιος άνθρωπος, τότε επικοινωνούν με το κέντρο ξανά και τους ενημερώνουν ότι στέλνουν την ομάδα ΔΙΑΣ να κάνει έλεγχο στον συγκεκριμένο άνδρα και να προχωρήσουν στην σύλληψή του στην περίπτωση που είναι ο Μαζιώτης. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Όλα όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας δείχνουν ότι ο συλληφθείς πλέον τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης ήταν αποφασισμένος για όλα. Αλλωστε και στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι δεν έχει μετανιώσει για καμία πράξη του.
Στην κυριολεξία από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές αν σκεφτεί κανείς ότι ο αδίστακτος τρομοκράτης πυροβολούσε στο ψαχνό σε μια περιοχή γεμάτη κόσμο, γεμάτη ανυποψίαστους περαστικούς, τουρίστες και εργαζόμενους.
Τα δυο σημεία στα οποία συνεπλάκη με τους αστυνομικούς ήταν κατάμεστα από κόσμο σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Αθήνας και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού.
Το χρονικό της σύλληψης
'Ηταν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι όταν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ φτάνουν έξω από το κατάστημα με τα είδη κάμπινγκ στην συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού. Ο Νίκος Μαζιώτης φορώντας περούκα και γυαλιά ηλίου έχει μπει ήδη στο κατάστημα και ψωνίζει.
Οι άνδρες της ΔΙΑΣ τον περιμένουν να βγει απο το κατάστημα. Με το που βγαίνει προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν και να του κάνουν έλεγχο αλλά εκείνος δεν διστάζει λεπτό. Βγάζει το όπλο και αρχίζει να πυροβολεί εναντίον τους. Εκείνοι ανταποδίδουν τα πυρά.
Τότε, αρχίζει η καταδίωξη. Εκείνος, μπαίνει σε ένα ταξί για να διαφύγει. Όμως, εγκλωβίζεται στην οδό Μητροπόλεως στον αριθμό 44.
Βγαίνει από το ταξί και αρχίζει και πάλι να πυροβολεί. Τότε οι αστυνομικοί ανταποδίδουν και πάλι τα πυρά και τον τραυματίζουν. Από τους πυροβολισμούς τραυματίζεται και ένας αστυνομικός αλλά και δυο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός.
Ο Μαζιώτης συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό, οι δυο τουρίστες στον Ερυθρό και ο αστυνομικός στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Την ώρα της δεύτερης συμπλοκής επικρατεί πανικός. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν δυο ή τρείς ανθρώπους να φεύγουν τρέχοντας από το σημείο προς διαφορετικές κατευθυνσεις. Επίσης, εντύπωση προκαλεί ότι από το σημείο φεύγει ο οδηγός ταξί με το οποίο επιχείρησε αρχικά να διαφύγει ο Νίκος Μαζιώτης και τελικά εντοπίζεται στο Περιστέρι!
Τι βρήκαν πάνω του
Πάνω του βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, πλαστά έγγραφα, μια αρμαθιά κλειδιά αλλά όχι κινητό τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα κλειδιά μπορεί και να οδηγούν σε γιάφκες που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή.
Σαρώνουν την Αθήνα για τους συνεργούς του Μαζιώτη
Από την στιγμή της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στην οδό Μητροπόλεως σημανε συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική. Οι αξιωματικοί είναι σίγουροι ότι οι δυο κολλητοί του αρχιτρομοκράτη ήταν στην περιοχή της συμπλοκής και τους αναζητούν με κάθε τρόπο.
Έπειτα από την βομβιστική επίθεση που μετέτρεψε σε συντρίμμια ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο τις Αθήνας, και τις εκτιμήσεις των Αστυνομικών τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για την εμπλοκή του Ν. Μαζιώτη και της ομάδας του στο χτύπημα, στο τραπέζι των ερευνών έπεσαν πάλι τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε τράπεζα των Μεθάνων, όπου είχε καταγραφεί ο Μαζιώτης, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τις Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τους δυο “συντρόφους” του να ληστεύουν το Τραπεζικό υποκατάστημα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής έχουν καταλήξει στην ταυτότητα των δυο προσώπων που φέρεται να στελεχώνουν των Ν. Μαζιώτη, στης ληστείες που διέπραξε στην Πελοπόννησο, προκειμένου να ενισχύσει με χρήματα το λεγόμενο “Επαναστατικό ταμείο”.
Αυτά τα δυο άτομα είναι γνωστά και από το παρελθόν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά και στην Κρατική Ασφάλεια, καθώς είχαν έντονη δραστηριότητα στο πολιτικό χώρο των Αντιεξουσιαστών.
Όμως και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πριν από περίπου δυο χρόνια τα ίχνη τους χάνονται, τόσο από τα συγγενικά τους πρόσωπα, όσο και από τους πολιτικούς χώρους που δραστηριοποιούνταν.
Η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν φαίνεται να είναι άσχετη, καθώς συμπίπτει χρονικά με το νέο πέρασμα που έκανε στην παρανομία ο Ν. Μαζιώτης και η συμβία του Παναγιώτα Ρούπα.
Στο μεταξύ και όσον αφορά στην βομβιστική επίθεση στο κέντρο τις Αθήνας, οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής, από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, αλλά και από κάμερες σε τράπεζες και καταστήματα, κατάφεραν να εντοπίσουν όχι μόνο την κίνηση του οχήματος βόμβα, αλλά ακόμα και την ομάδα υποστήριξης που είχε ο οδηγός του οχήματος.
Η μαύρη μοτοσυκλέτα τύπου “εντούρο” με την οποία ο οδηγός φυγάδευσε το “σύντροφο” του- τον οδηγό του οχήματος βόμβα- ακολουθείται από μια δεύτερη μοτοσυκλέτα με κόκκινο χρώμα, αλλά κι ένα λευκό αυτοκίνητο. Εκτιμάται πως πρόκειται για την ομάδα υποστήριξης. Τ
έλος στην Αντιτρομοκρατική πια έχουν βάσιμες υποψίες, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα από το Ν. Μαζιώτη, για σύμπραξη του καταζητούμενου “αντάρτη πόλης” με το δραπέτη τις “17.Ν” Χριστόδουλο Ξηρό.

Newsit
Keywords
Τυχαία Θέματα