Τι θα φάμε αυτό το Σαββατοκύριακο, μαμά;

16:30 19/1/2013 - Πηγή: TVNea
Tο Σάββατο 19 Ιανουαρίου, η Νταϊάν και η κόρη της ηΚυβέλη τακτοποιούν τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ στην κουζίνα. Η Κυβέλη θασπουδάσει σύντομα στο Λονδίνο και θέλει η μητέρα της να της μαγειρέψει έναπιάτο από την αγγλική κουζίνα. Η Νταϊάν δεν θα χαλάσει το χατίρι της κόρης της καιετοιμάζουν μαζί τη γνωστή πίτα, cottage pie. Η Νταιάν γευματίζει μαζί με ταπαιδιά της, την Κυβέλη και τον μικρό Γιώργο, λέγοντας τα νέα της ημέρας.

Η καταξιωμένη σεφ έχεινα μας αποκαλύψει
πολλά για την κρητική κουζίνα και τα μυστικά της καθώς έχειεπισκεφθεί αρκετές φορές το νησί και κάθε φορά ανακαλύπτει νέες γεύσεις καισυνταγές. Φυσικά, δεν χρειάζεται κανείς να ταξιδέψει στη Κρήτη για να απολαύσειτη δημοφιλή κουζίνα του νησιού. Η Νταϊάν με τη φίλη της Νένα, η οποία είναι καιεκείνη chef, πίνουν καφέ και συζητούν στον κήπο. Στη συνέχεια, οι δυο φίλες θαμαγειρέψουν ρεβίθια γιαχνί με μπακαλιάρο και ντάκο με χυμό πορτοκαλιού.
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, η Νταϊάν δέχεται ένα τηλεφώνημα από τη φίλη της Δέσποινα, η οποία τηνενημερώνει ότι θα περάσει από το σπίτι της, καθώς χρειάζεται τη βοήθεια της,για να ετοιμάσει ένα επαγγελματικότραπέζι. Όταν συναντηθούν οι δυο φίλες, δεν χάνουν χρόνο και περνούν στηνκουζίνα. Η μαγειρική πρόταση της Νταϊάν περιλαμβάνει δύο εντυπωσιακά πιάτα, σολωμόμε μέλι και μουστάρδα και σπανάκι με πορτοκάλι.
Κάνοντας βόλτα σταπαλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι, η Νταϊάν ανακαλύπτει το βιβλίο μαγειρικής τηςJulia Child, μιας πρωτοπόρου Αμερικανίδας μαγείρισσας που έφερε στην Αμερική τηΓαλλική κουζίνα. Η μαμά Νταϊάν, εμπνευσμένη από τη βόλτα της θα μαγειρέψει δημοφιλήφαγητά από τη Γαλλία, κις λορέν και σαλάτα νισουάζ που αρέσουν στην κόρη τηςτην Κυβέλη.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ "TV NEA"!
Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΣΤΟ "TALK" ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ!
ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ "TV NEA"!
Keywords
Τυχαία Θέματα