Τι είχε πει ο ''μοναχός Αμβρόσιος'' στον Κούλλη Νικολάου πριν μπει στα ''Φεγγάρια'';

12:15 28/6/2016 - Πηγή: TVNea
Ο Νεοκλής Νεοκλέους μετρά πάνω από 20 χρόνια στον καλλιτεχνικό χώρο και έχει ενεργή δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο. Τη φετινή σεζόν κρατά ένα ρόλο-κλειδί στα «Δίδυμα φεγγάρια» του ΑΝΤ1, όπου υποδύεται τον μοναχό Αμβρόσιο.

Για αρκετά επεισόδια, η παρουσία του μοναχού Αμβρόσιου καλυπτόταν από ένα πέπλο μυστηρίου.

''Είχα
πει στον παραγωγό ,Κούλλη Νικολάου, πως όταν έρθει ο καιρός, η ώρα και η ανάγκη για να συνεργαστούμε σε ένα σίριαλ, να με πάρει τηλέφωνο. Τελικά με πήρε και μου ’πε: «Αντε, Νεοκλή, ήρθε η ώρα!». Τελικά, ήταν τέτοιες οι ανάγκες του ρόλου που δημιούργησαν αυτή την αναμονή''.

Πλέον ο Αμβρόσιος κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του, ακολουθώντας τον δρόμο του Θεού.

''Όταν ανασυγκροτηθείς ως ανθρώπινη ύπαρξη και ξαναφτειάξεις τη σχέση σου με τον Θεό, οδεύεις προς μια λύτρωση που δεν έχει να κάνει με σωματικά ή ψυχικά πάθη. Έτσι φτειάχνεται ένας δρόμος για την ελευθερία του συγκεκριμένου ανθρώπου''.

Δεν νιώθει την ανάγκη να εγκαταλείψει τη μοναχική ζωή για να επιστρέψει πίσω στην Αλίκη;

''Όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχει μια συνέπεια και λογική. Δεν μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να «μεταμορφωθεί» και να γίνει κάτι άλλο. Πρέπει να μεσολαβήσει ένα τεράστιο συμβάν''.

Έχουν συμβεί τόσα και ο Αμβρόσιος προσπαθεί να φέρει κοντά την Αλίκη με τον Παύλο. Γιατί;

''Υπάρχουν πολλά είδη αγάπης. Ο Αμβρόσιος έχει μια ολοκληρωτική αγάπη, η οποία εμπεριέχει την αγάπη από άνθρωπο προς άνθρωπο και είναι καθαρά αλτρουιστική. Δεν καταπιάνεται με τον έρωτα, γιατί αυτό είναι μονοδιάστατο και πλέον είναι σε ένα άλλο επίπεδο''.

Ωστόσο, δεν «ξαναζωντανεύουν» τα συναισθήματά του για την αγαπημένη του;

Το επόμενο στάδιο του έρωτα είναι η αγάπη. Δηλαδή να αγαπάς τον άλλον, όχι μέσω του εαυτού σου αλλά γι’ αυτό που είναι αυτός, όπως κι αν είναι. Αυτό είναι και το μεγαλείο του Αμβρόσιου''.

Είναι εύκολο να πειστεί η Αλίκη να κάνει αυτό το άλμα;

''Είναι δύσκολη υπόθεση αλλά ο Αμβρόσιος δεν έχει καμιά αμφιβολία. Πιστεύει ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι πρέπει να είναι μαζί και είναι σίγουρος γι’ αυτά που θα συμβούν. Ακόμη, μέσω της προσευχής, είναι διορατικός και βλέπει την ανάγκη και την αγάπη του Παύλου''.

Πηγή:TV Zάπινγκhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα