Θεσμική διάσταση στη λειτουργία των sites δίνει η κυβέρνηση

17:30 21/6/2016 - Πηγή: TVNea
Να δώσει θεσμική διάσταση στη λειτουργία των sites επιδιώκει η κυβέρνηση μέσω της ταυτοποίησης των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτά (για όσα τουλάχιστον δεν προκύπτει νομικός υπεύθυνος αυτή τη στιγμή).

Η δήλωση των στοιχείων της επιχείρησης, με τον ορισμό και του εκδότη ή του διευθυντή έκδοσης, σημαίνει αυτόματα και την ανάληψη της ευθύνης επί των γραφομένων. Επιπλέον, με το λογισμικό που θα λάβουν όσοι απογραφούν θα μπορούν να εντοπίζουν
τους ιστοτόπους που αναδημοσιεύουν αναρτήσεις τους χωρίς να αναφέρουν την πηγή.

H σελίδα των εγγραφών, http://emedia.media.gov.gr/login, άνοιξε τη Δευτέρα και σε αυτή έχουν εγγραφεί, σύμφωνα με στοιχεία από την κυβέρνηση, περισσότερες από 50 επιχειρήσεις. Προϋπόθεση εγγραφής είναι η εταιρεία να έχει έδρα την Ελλάδα. Μεταξύ των στοιχείων που πρέπει να δηλωθούν είναι η μετοχική σύνθεση, ο εκδότης ή ο διευθυντής που θα είναι υπεύθυνος κατά τον νόμο, η έδρα της εταιρείας, ο ΑΦΜ, ο αριθμός του συνόλου των εργαζομένων και ξεχωριστά ο αριθμός των δημοσιογράφων.

Η διαδικασία είναι εθελοντική και η ακρίβεια των στοιχείων εξαρτάται από την υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου. Με βάση το σχέδιο που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, εκτός από την κρατική διαφήμιση -η οποία θα μοιράζεται απευθείας από τους φορείς, αν και δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η διαδικασία-, τα sites θα έχουν και πρόσβαση στο οπτικοακουστικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στο λογισμικό της λογοκλοπής, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο briefing.

parapolitika.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα