Συνταγή Μαλέλη στο δελτίο του MEGA

11:16 31/3/2014 - Πηγή: TVNea
Καταφατική είναι η απάντηση στην ερώτηση που έθεσε η στήλη την περασμένη εβδομάδα, για το αν άλλαξε ώρα έναρξης το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Το μεγάλο κανάλι – στην ουσία, αποφάσισε να επιμηκύνει την διάρκεια του δελτίου του, ξεκινώντας σχεδόν 10’ νωρίτερα, καθιερώνοντας ένα ενημερωτικό «σφηνάκι» που λειτουργεί και ως lead in, παρουσιάζοντας υπό τη μορφή τελευταίων εξελίξεων το μεγάλο θέμα της ημέρας. Έτσι, αντί για έκτακτο δελτίο ειδήσεων που είχε βαφτίσει την ενημερωτική σφήνα μεταξύ του σίριαλ, «Πενήντα – Πενήντα»
και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων όλο το προηγούμενο 20ήμερο και, είχε εξελιχθεί σε παρωδία έκτακτου, μετονόμασε την συγκεκριμένη ενότητα, «MEGA Εξελίξεις».
Αφορμή για την καθιέρωση του 10λεπτου δελτίου ήταν οι έκτακτες εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και η εξαφάνιση του Boeing των Μαλαισιανών Γραμμών, πραγματική όμως αιτία, είναι η απουσία ενός ισχυρού προγράμματος πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, δηλαδή ενός lead in, που θα το βοηθάει να διατηρείται στην κορυφή της τηλεθέασης. Οι εξελίξεις στην ειδησεογραφία ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την διεύθυνση ειδήσεων του MEGA που αναζητούσε τρόπο να συγκρατήσει τα ποσοστά του δελτίου… Θυμίζουμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση πειραματίστηκε χωρίς αποτέλεσμα, αλλάζοντας τρεις φορές το lead in μέσα σε ενάμιση μήνα! Αντίθετα, η ιδέα της ενσωμάτωσης στο πρόγραμμα μίας «σφήνας» με ενημέρωση πριν το… σερβίρισμα του κυρίως ενημερωτικού μενού, είχε αποτέλεσμα, αφού αυξήθηκε η τηλεθέαση περίπου κατά μιάμιση μονάδα. Παρόλα αυτά τα δυο προγράμματα, «MEGA Εξελίξεις» και «MEGA Γεγονότα» δεν αθροίζονται στους πίνακες τηλεθέασης.
Τέλος, για την (τηλεοπτική) ιστορία σημειώνεται ότι ο πρώτος που εφάρμοσε το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν ο Σταμάτης Μαλέλης στο STAR. Το πρώτο κομμάτι που ξεκινούσε 15’ πριν τις 8:00 με πολιτικό περιεχόμενο το ονόμαζε «STAR Ειδήσεις», ενώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με life style περιεχόμενο «STAR Εξελίξεις».

Νίκος Νικητέας / ΚΑΡΦΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα