Στο μηχανισμό στήριξης και η Ουγγαρία!

22:06 18/11/2011 - Πηγή: TVNea
Ένα βήμα πριν την προσφυγή σε μηχανισμό στήριξης βρίσκεται η Ουγγαρία όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας και επιβεβαιώνεται από την Κομισιόν.«Έχουμε γνώση της πρόθεσης των ουγγρικών αρχών να καταθέσουν αίτημα προληπτικής οικονομικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, αλλά ακόμη δεν έχουμε λάβει επισήμως αυτό το αίτημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αmadeu Altafaj κατά την διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου.
Σύμφωνα
με το πρακτορείο Bloomberg, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δηλώνει πως επιδιώκει μία «νέου τύπου» συμφωνία με το ΔΝΤ, όπου δεν θα υπάρξει κανένας περιορισμός στην δυνατότητα διαμόρφωσης της οικονομικής πολιτικής. «Θέλουμε εγγυήσεις ότι δεν θαδήλωσε ο Viktor Oban και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει την κυριαρχία της Ουγγαρίας στην οικονομική πολιτική, αυτή είναι το βασικό δόγμα της κυβερνητικής φιλοσοφίας»
δεθούν τα χέρια μας»
Επισημαίνεται ότι μέχρι πρότινος η Ουγγαρία απέρριπτε την προσφυγή στο ΔΝΤ παρά την υποχώρηση του εθνικού της νομίσματος σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ και την εκτίναξη των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Standard & Poor’s προειδοποίησε για ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ουγγαρίας σε επίπεδο junk. newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα