Σταύρος Θεοδωράκης:Απαντά για πρώτη φορά για τον Μιχαλολιάκο

21:02 10/11/2013 - Πηγή: TVNea
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε διαδικτυακό τόπο ο Σταύρος Θεοδωράκης μεταξύ άλλων απαντά, γιατί αποφάσισε πριν έναν χρόνο και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να εμφανίσει στους «Πρωταγωνιστές» τον κρατούμενο γενικό γραμματέα της «Χρυσής Αυγής», Νίκο Μιχαλολιάκο.
Η ερώτηση του maga.gr στον Σταύρο Θεοδωράκη ήταν: «Προεκλογικά είχατε κάνει μια εκπομπή με τίτλο «ποια είναι η Χρυσή Αυγή» που μιλούσαν ο Σαββόπουλος, ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, αλλά και ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος.
Κάποιοι σήμερα σχολιάζουν ότι δεν έπρεπε να είχατε κάνει αυτή την εκπομπή, γιατί ανεξαρτήτως από το τι ειπώθηκε απ’ τους καλεσμένους σας, τρώθηκε η αξιοπιστία σας σε ένα κοινό που δεν θέλει «καμιά επαφή με τους φασίστες».
Και η απάντηση του δημοσιογράφου: «Την ένσταση που μου λέτε, ότι δεν πρέπει να είχα κάνει αυτή την εκπομπή, δεν την έχω ακούσει από σοβαρούς ανθρώπους. Και στην δημοσιογραφία δεν υπάρχουν απαγορευμένα θέματα. Και τους φασίστες θα δεις και τους εγκληματίες και τους μητροπολίτες και τους πρωθυπουργούς. Η εκπομπή ξεκίνησε αναφέροντας όλες τις κατηγορίες που βαραίνουν σήμερα την Χρυσή Αυγή. Μίλησα από το πρώτο λεπτό για ένα «φιλοναζιστικό κόμμα» και ρώτησα τον Μιχαλολιάκο για τα μαχαιρώματα των μεταναστών, για τους ύμνους για τον Χίτλερ που υπέγραφε στα νιάτα του… Ερωτήματα που λίγοι έθεταν τότε. Δεν κάλεσα τον Μιχαλολιάκο για να μου πει για τα παιδικά του χρόνια, ούτε τον ρώτησα τι ομάδα είναι και πώς περνάει τα σαββατοκύριακα του. Άλλωστε η εκπομπή υπάρχει στο ίντερνετ και ο καθένας μπορεί να τη δει και να την κρίνει. Και βέβαια ο Σαββόπουλος, ο Μάρκαρης και ο Κούλογλου είπαν από τότε πολλές αλήθειες για τον φασισμό αλλά κάποιοι δεν ήθελαν να ακούσουν. (maga.gr)
Keywords
Τυχαία Θέματα