ΣΚΑΪ: πλήγμα ή ενίσχυση η προσθήκη ψυχαγωγικών εκπομπών;

09:53 17/6/2014 - Πηγή: TVNea
Ο πλέον ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός, με τη έλευση του έμπειρου Σταμάτη Μαλέλη, φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργήσει και ένα πιο ψυχαγωγικό προφίλ με την προσθήκη εκπομπών ελαφράς ψυχαγωγίας. Μία τέτοια κίνηση ήταν η ένταξη της Χριστίνας Λαμπίρη, και η δημιουγρία μιας αρχικά πιο κοινωνικής και lifo εκπομπής, που στη συνέχεια λόγω χαμηλής τηλεθέασης μετατράπηκε σε καθαρά lifestyle και gossip. Σ'αυτό το πλαίσιο εντάσσονται
και οι φημολογούμενες συζητήσεις του σταθμού με πρόσωπα όπως η Έλενα Παπαβασιλείου και η Μαριέτα Χρουσαλά.

Όμως, η επιδίωξη του νεοαποκτηθέντος Μαλέλη είναι η σύμπραξη της ελαφράς ψυχαγωγίας με την σκληροπυρηνική ενημέρωση, κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Το ενημερωτικό προφίλ του ΣΚΑΪ,που έχτισε με κόπο και ιδρώτα, με εκπομπές από τις 6 το πρωί μέχρι και πολύ αργά το βράδυ, με επίκεντρο την οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, είναι σχεδόν αδύνατο να μεταλλαχτεί μέσα σε λίγους μήνες, ενώ επιθυμία των πρωτοκλασάτων του σταθμού είναι η παραμονή σε ένα ενημερωτικό μονοπάτι.

Το πείραμα που επιχείρησε και έκανε το Star, και το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δεν είναι εύκολο να πετύχει ή ακόμα και να εφαρμοστεί σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η διάσπαση απόψεων και πρακτικών, και η ασυμφωνία που φαίνεται να επικρατεί μεταξύ των στελεχών αποτυπώνεται και στον προγραμματισμό του σταθμού, αλλά και στα σχέδια για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά. Τέτοιες, όμως, κινήσεις οδηγούν στην υποβάθμιση του τηλεοπτικού προϊόντος και στην εικόνα ενός τηλεοπτικού καναλιού χωρίς συνέχεια και συνοχή.

Άγγελος Χατζιδάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα