Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί

08:02 17/9/2012 - Πηγή: TVNea
Θα εξυπηρετούνται επείγοντα, αλλά όχι ραντεβού
Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από αύριο οι 22.000 γιατροί που υπηρετούν σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.
Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν.

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν. Η συμμετοχή γιατρών
ή νοσοκομείων στην επίσχεση πιθανών να καθοριστεί τη Δευτέρα.

Η επίμαχη απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Εξαιτίας της κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα επείγοντα των Νοσοκομείων», σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

Πέραν του ζητήματος των οφειλομένων από τις εφημερίες, η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται και για τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια, σημειώνοντας ότι η περικοπή κατά 18% στο ιατρικό μισθολόγιο, οποίο έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο ιατρικό σώμα.http://tvnea.blogspot.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα