Σε δημοπρασία το Όσκαρ του Orson Welles

10:16 14/12/2011 - Πηγή: TVNea
Το βραβείο Όσκαρ που είχε απονεμηθεί το 1942 στον Orson Welles για την συγγραφή του σεναρίου της ταινίας “Citizen Kane”, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες μέσα στον Δεκέμβριο, όπως έγινε γνωστό. Το χρυσό αγαλματίδιο είναι, σύμφωνα με τον οίκο που θα πραγματοποιήσει την δημοπρασία, σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πωληθεί μέχρι και για 1 εκατομμύριο δολάρια.
Ο Orson Welles
πίστευε πως είχε χάσει το συγκεκριμένο αγαλματίδιο, όμως μετά τον θάνατο του το βραβείο επανεμφανίστηκε, όταν ένας κινηματογραφιστής το έβαλε σε δημοπρασία το 1994, ισχυριζόμενος ότι ο σεναριογράφος του το είχε δώσει ως μορφή πληρωμής.
Η κόρη του Welles κατάφερε να πάρει το αγαλματίδιο, καταθέτοντας μήνυση κατά του κινηματογραφιστή, και η ίδια με τη σειρά της προσπάθησε να το πουλήσει σε δημοπρασία το 2003. Ωστόσο δεν πρόλαβε να το δημοπρατήσει, καθώς την μήνυσε η Ακαδημία Κινηματογράφου που αποδίδει τα Όσκαρ. Μετά τη δικαστική διαμάχη που ξέσπασε, η κόρη του Welles κατάφερε να κερδίσει το δικαίωμα πώλησης του αγαλματιδίου.
Διαβάστε περισσότερα+Σχόλια μέσω Facebook>>http://tvnea.blogspot.com/
Keywords
Τυχαία Θέματα