Ρίχνει τη Χρυσή Αυγή η δολοφονία Φύσσα! - τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις;

18:45 22/9/2013 - Πηγή: TVNea
Σημαντική μείωση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής παρατηρείται στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα "ΤΟ ΕΘΝΟΣ".

Η πρόσφατη και άδικη δολοφονία του ακτιβιστή Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγίτη φαίνεται πως επηρέασε αρνητικά τα ποσοστά της ακροδεξιάς παράταξης, λίγα 24ωρα μετά την τραγική είδηση.

Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και στην παρακάτω εικόνα, στην αριστερή
στήλη αναγράφονται τα ποσοστά των κομμάτων πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ η δεξιά στήλη αποκαλύπτει τα ποσοστά τους δύο ημέρες μετά.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 7% των ψηφοφόρων, την ώρα που πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρισκόταν στο 8,5%. Μείωση, βέβαια, παρατηρείται και στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας (19%), του ΠΑΣΟΚ (4,3%), των ΑΝΕΞ.ΕΛΛ (3,6%), ενώ οριακά την πρωτοκαθεδρία κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,1%.

Στους κερδισμένους - όσο δόκιμη κι αν μπορεί να είναι σε αυτή την περίπτωση η λέξη "κερδισμένοι" - αυτής της έκβασης περιλαμβάνονται το ΚΚΕ (5,6%) και η ΔΗΜΑΡ (4,2%), καθώς παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 1,9%. Την ίδια ώρα, Λευκό ή Άκυρο δηλώνει πως θα ψηφίσει το 10,5%, η αναποφάσιστη ψήφος συγκεντρώνει το 5,5% των ερωτηθέντων, ενώ το 12,8% δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει.

Τέλος, οι στατιστικοί αναλυτές προμηνύουν περαιτέρω μείωση στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, καθώς η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μόλις δύο μέρες μετά τη στιγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα