Ρίχνει απόψε αυλαία...

13:49 26/6/2016 - Πηγή: TVNea
Κάθε εβδομάδα, ένας προορισμός, μία ολοκληρωμένη ταξιδιωτική πρόταση. Τι να δεις, πού να πας, τι να «δοκιμάσεις», τι να μη χάσεις! Η εκπομπή αφηγείται συναρπαστικές ιστορίες των ντόπιων, με φόντο τα μοναδικά τοπία της χώρας! Όλα, σε μια συνέχεια της διαδραστικής σχέσης που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Τι θα δούμε απόψε,στο φινάλε της σεζόν;
Το ταξίδι της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα, βγαίνουμε έξω» τελειώνει απόψε, Κυριακή 26
Ιουνίου,στις 8 το βράδυ, στην ΕΡΤ2, με τη Ρένια Τσιτσιμπίκου να ταξιδεύει στο μεγαλύτερο και νοτιότερο νησί των Σποράδων: τη Σκύρο.
Ένα όμορφο νησί, με το βόρειο καταπράσινο κομμάτι της να «πατά» στις Σποράδες και στον βραχώδη «γυμνό» νότο της, να «δανείζεται» τόνους σε άσπρο-μπλε από τις Κυκλάδες. Η περιήγησή μας αρχίζει από την όμορφη Χώρα, που είναι «γαντζωμένη» στον εντυπωσιακό βράχο, κάτω από το βυζαντινό καστρομονάστηρο του Αγίου Γεωργίου. Μια 92χρονη, γνήσια Σκυριανή, υποδέχεται και καλωσορίζει με το τραγούδι της τη Ρένια στον παραδοσιακό οικισμό.

Βολτάρουμε στα γραφικά σοκάκια και μαθαίνουμε για το «Σκυριανό σπίτι», που είναι ένα πραγματικό μουσείο!

Στο καλντερίμι της Αγοράς, γνωρίζουμε τους μάστορες της Λαϊκής Τέχνης και τα προϊόντα στα οποία η Σκύρος έχει παράδοση, τα ξυλόγλυπτα, τα κεραμικά, τα κεντήματα, καθώς και τα τροχάδια, τα σκυριανά σανδάλια που φοριούνται από τους τσοπάνηδες στα βουνά μέχρι… τους νέους στα μπαράκια!

Κάνουμε θαλάσσια περιήγηση στη νότια πλευρά με το ξερό τοπίο, με προορισμό τις Σπηλιές και το Σαρακήνικο. Βλέπουμε όμορφες καταγάλανες παραλίες και κάνουμε κατάδυση, «χαζεύοντας» τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο του νησιού.

Μαθαίνουμε τα «μυστικά» του αστακοψαρέματος και δοκιμάζουμε τις περίφημες σκυριανές αστακομακαρονάδες.

Κάνουμε τζιπάδα στο πευκοδάσος και γνωρίζουμε τα μονοπάτια του νησιού.

Η Ρένια επισκέπτεται το κτήμα, όπου βρίσκονται τα σκυριανά αλογάκια ,και μαθαίνουμε για την καταγωγή, την αναπαραγωγή και τη διάσωση αυτής της σπάνιας φυλής αλόγου.

Και φυσικά, δοκιμάζουμε… γεύσεις Σκύρου: τυριά, κρασιά, αμυγδαλωτά.

Κι όλα αυτά,απόψε,στις 8 ,μέσα από τον ΕΡΤ2!http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα