Ρέππας - Παπαθανασίου: "Η τηλεόραση μας αφήνει πλέον στο πεζοδρόμιο!"

12:03 16/9/2012 - Πηγή: TVNea
Καυστικοί και άκρως αποκαλυπτικοί ήταν σε πρόσφατη συνέντευξή τους οι δύο "μετρ" του ελληνικού θεάματος - τηλεόρασης, θεάτρου, κινηματογράφου - Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου. Παρά την τηλεοπτική τους απουσία - και ποιος δεν απέχει στις μέρες μας απ' το "γυαλί" βέβαια; - παίρνουν θέση σε ό,τι συμβαίνει στον χώρο και τα λένε έξω από τα δόντια!

Το φλέγον ζήτημα των απλήρωτων ηθοποιών μονοπωλεί τις διάφορες... μιντιακές συζητήσεις, οπότε δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και από αυτούς.

"Δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί απλήρωτοι. Ο ιδιωτικός τομέας διαλύεται. Το κράτος δεν επιστρέφει
ΦΠΑ, φορολογεί απάνθρωπα τους εργοδότες μας και κάνει τα πάντα για να κλείσουν ακόμα και υγιέστατες επιχειρήσεις σε κάθε κλάδο. Και, όσο ανεχόμαστε να καταστρέφεται ο ιδιωτικός τομέας και να καταληστεύονται οι επιχειρηματίες, γινόμαστε όλο και περισσότερο θύματα απολύσεων, μειώσεων, ίσως και πραγματικής πείνας στο τέλος. Η ελληνική τηλεόραση δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Εξαρτώμενη από τη διαφήμιση - από την ευρωστία δηλαδή των ιδιωτικών επιχειρήσεων - είναι φυσικό να συρρικνώνεται, αφήνοντας στο πεζοδρόμιο όχι μόνο καλλιτέχνες αλλά και τεχνικούς και κάθε είδους υπαλλήλους που εργάζονταν εκεί..."

Για τα Τούρκικα σήριαλ που έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση δηλώνουν: "Οι Τούρκοι έχουν καταφέρει να στήσουν ένα αξιόπιστο αλλά και λειτουργικό σύστημα τηλεοπτικής παραγωγής - αντίθετα από εμάς, που δεν επενδύσαμε τα χρήματα σε οργανωμένο παραγωγικό σύστημα... Τα κάναμε αυτοκίνητα, εξοχικά κλπ για τους λίγους που έπαιρναν αστρονομικά ποσά από την τηλεοπτική τους καριέρα."

Στο τέλος, παίρνουν... φόρα, μιλώντας μάλιστα και με στοιχεία: "Όταν σήμερα υπάρχει εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών που χρωστάει... 8.000.000 ευρώ, τι να πεις; Πού χάθηκαν 8.000.000 ευρώ; Αυτό δείχνει ότι το πάρτι με τα λεφτά κάτω από το τραπέζι δεν γινόταν μόνο στις πολεοδομίες και τις εφορίες. Γινόταν εξίσου και στον ιδιωτικό τομέα. Απ' ό,τι φαίνεται σήμερα, δεν ήταν μόνο το δημόσιο ο χώρος που... άρπαξε να φας και κλέψε να ΄χεις. Το σύστημα θέλει απόλυτη κάθαρση σε όλη του την έκταση".http://tvnea.blogspot.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα