Ποία δημοσιογράφος που έχει γράψει 13 βιβλία δεν γίνεται δεκτή απ την ένωση Ελλήνων συγγραφέων; Ποιός ο λόγος;

18:16 17/8/2016 - Πηγή: TVNea

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη είναι από τους ανθρώπους που δεν μπορείς να κατατάξεις σε καμία κατηγορία. Από εκείνες τις κατηγορίες-ταμπέλες που μας αρέσει τόσο πολύ στην Ελλάδα να «κολλάμε» σε διάφορα πρόσωπα. Ίσως επειδή έκανε πάντα τα πράγματα με το δικό της τρόπο, χωρίς να υπολογίζει τις στερεοτυπικές κοινωνικές φόρμες. Μεγαλωμένη σε αστικό περιβάλλον στην Καβάλα, έκανε από πολύ νωρίς την επανάστασή της, ξεκινώντας τη δική της πορεία στη δημοσιογραφία και στη
συγγραφή βιβλίων και σεναρίων. Χαλαρή και απαλλαγμένη από κάθε είδους επιτήδευση, η Μανίνα σε αφοπλίζει με το χιούμορ και την αλήθεια της και αυτό κάνει μια συζήτηση μαζί της απολαυστική. Επιμένουν να μη σε βάζουν στην Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων επειδή είσαι «περιοδικατζού»,όπως είχες πει; Συγκεκριμένα, η επίσημη απάντηση που είχα δεχτεί το ’95, όταν έκανα αίτηση, ήταν ότι «δυστυχώς δεν μπορούμε να σας δεχτούμε επειδή τα περιοδικά lifestyle, στα οποία δημοσιογραφούσα τότε, είναι αντίθετα με τη λογική και τις αρχές της λογοτεχνίας». Πλέον δεν μ’ ενδιαφέρει κι εμένα να γίνω δεκτή. Δεν περιμένω από κανέναν να μου πει ότι είμαι λογοτέχνης. Είμαι. Αυτό δείχνουν τουλάχιστον και οι πωλήσεις των βιβλίων μου. Τα πρώτα χρόνια είχα μια συστολή να πω ότι είμαι συγγραφέας, επειδή το θεωρούσα αλαζονικό. Τώρα πια, μετά από δεκατρία βιβλία, το έχω ξεπεράσει και αυτό.

Σε μια συνέντευξή σου είχες πει ότι «αν με αποδεχόταν και 100% το σύστημα, κάτι θα είχα κάνει λάθος». Αποδέχεσαι το ρόλο της αντισυμβατικής; Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν είμαι διατεθειμένη να κάνω τους ανάλογους συμβιβασμούς για να πάρω κάποιο λογοτεχνικό βραβείο. Είμαι αυτή που είμαι, έχω δουλέψει πολλά χρόνια στα περιοδικά και δεν πρόκειται να απαρνηθώ την πορεία μου ή να υποκριθώ ότι είμαι διαφορετική, για να ανήκω κάπου. Από αυτή την άποψη μπορείς να πεις ότι είμαι αντισυμβατική. Κάποια στιγμή, όταν ήμουν στον Ταχυδρόμο, αποφάσισα να φύγω, επειδή θεωρούσα ότι ήμουν πουλημένη στο σύστημα, κάτι στο οποίο είχαν συμβάλει αρκετά και οι αριστερές μου παρέες.

People http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα