Πέντε λάθη που σας προσθέτουν κιλά

15:18 13/8/2016 - Πηγή: TVNea
Προσπαθείτε να χάσετε τα περιττά σας κιλά αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αυτά είναι τα πέντε πιο συχνά λάθη που κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και μας φορτώνουν με περιττές θερμίδες.

1. Τρώτε γρήγορα

Έτσι δεν δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο στο κέντρο πείνας που είναι στον εγκέφαλο να κορεσθεί, συνεπώς αργούμε να καταλάβουμε πως χορτάσαμε και πρέπει να σταματήσουμε το φαγητό.

2. Τσιμπολαγάτε διαρκώς

Η συνήθεια αυτή μας κάνει να χάνουμε τον έλεγχο της ποσότητας της τροφής που καταναλώνουμε, είναι ολέθρια για τις τιμές του σακχάρου. Για να έχουμε καλύτερο
έλεγχο της ποσότητας της τροφής που καταναλώνουμε, δεν θα πρέπει να τρώμε σε ένα γεύμα «από λίγο», σερβίροντας πολλές φορές το πιάτο μας, αλλά να ελέγχουμε εξ αρχής την ποσότητα του φαγητού που θα φάμε στο συγκεκριμένο γεύμα προτιμώντας πιάτα μικρού μεγέθους.

3. Καθαρίζετε το πιάτο με ψωμί

Μπορεί να έχετε επιλέξει ένα υγιεινό πιάτο, αλλά όταν βουτάτε το ψωμί στο λάδι της σαλάτας ή σε ένα λαδερό φαγητό, προσλαμβάνετε και λίπος και περισσότερους υδατάνθρακες.

4. Τρώτε χωρίς να πεινάτε

Τα παχύσαρκα άτομα έχουν συνηθίσει να τρώνε και μόνο στην όψη της τροφής, ανεξάρτητα από το αίσθημα πείνας και αυτό είναι συνήθεια που προέρχεται από τα παιδικά χρόνια. Για το λόγο αυτό έχουν πολύ μεγάλη σημασία οι διαιτητικές συνήθειες που αποκτά ένα παιδί κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής του. Ένα λάθος που κάνουν συχνά οι γονείς στην προσπάθειά τους να προσφέρουν στο παιδί τους γεύσεις που οι ίδιοι προτιμούν είναι να δίνουν στο παιδί τους να δοκιμάζει γλυκά π.χ. σοκολάτα πολύ νωρίς, ήδη από τη βρεφική ηλικία. Προσπαθείτε να τηρείτε τις ώρες του φαγητού και να τρώτε μαζί με όλη την οικογένεια. Καλό είναι επίσης να αποφεύγετε να τρώτε όταν παρακολουθείτε τηλεόραση, καθώς ο έλεγχος της ποσότητας μπορεί να χαθεί εύκολα.

5. Προτιμάτε τα «φορτωμένα» φαγητά

Ο τρόπος μαγειρέματος έχει σημασία. Θα πρέπει να μαγειρεύουμε με μικρή ποσότητα ελαιολάδου και να προτιμούμε φαγητά στον ατμό βραστά ή ψητά. Ο κανόνας είναι να χρησιμοποιούμε περίπου μια κουταλιά της σούπας λάδι για κάθε μερίδα. Εάν τρώμε φαγητά κατσαρόλας να σερβίρουμε τη μερίδα στο πιάτο στραγγισμένη από το λάδι.
Πηγή: gr.askmen.comhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα