Παρέμβαση Ομπάμα "υπέρ" της Ελλάδας

15:00 2/2/2015 - Πηγή: TVNea
Την ανάγκη να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης αντί για λιτότητα επισήμανε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε παρέμβασή του για το ελληνικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι «όταν έχεις μια οικονομία σε ελεύθερη πτώση πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης και όχι απλώς να γίνονται προσπάθειες πίεσης ενός πληθυσμού που δεινοπαθεί ολοένα και περισσότερο».

«Δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση». Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα θέλησε να
παρέμβει στις συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε.
«Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους», πρόσθεσε μιλώντας στο CNN.
«Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμανία και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, από το να βρεθεί εξω από αυτή», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στη χώρα μας, τονίζοντας «ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης».
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ωστόσο πως αδιαμφισβήτητα η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων φέρνοντας ως παράδειγμα το φοροεισπρακτικό σύστημα το οποίο χαρακτήρισε τραγικό.
Τόνισε την ανάγκη αλλαγών, ωστόσο υπογράμμισε ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%, με την πάροδο του χρόνου αυτό δεν θα μπορέσει να το αντέξει ούτε η κοινωνία αλλά ούτε και το πολιτικό σύστημα».
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε εκφράζοντας την ελπίδα του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη σημειώνοντας πως αυτό θα απαιτούσε συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα