Παγκόσμια ημέρα κατά του bullying: Σύσσωμη η ελληνική showbiz στηρίζει το κίνημα κατά του σχολικού εκφοβισμού, «Be You»

09:00 7/3/2016 - Πηγή: TVNea
Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού ήταν η χθεσινή (6/3). Το θέμα του bullying συζητείται πολύ τον τελευταίο χρόνο με αφορμή την υπόθεση του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Βέβαια, σύσσωμη η ελληνική showbiz τάσσεται κατά του bullying και υπέρ του κινήματος κατά του σχολικού εκφοβισμού, «Be You», στηρίζοντάς το έμπρακτα, αφού μέσω των λογαριασμών τους σε Facebook και Twitter, αναδημοσιεύουν υλικό του.

Ευγενία Μανωλίδου, Ναταλία Γερμανού, Demy, Ελεονώρα Μελέτη, Μαρία Μπακοδήμου, Τζένη Μπαλατσινού, Μαίρη Συνατσάκη και Γιώργος Δάσκαλος, είναι μερικοί από τους διάσημους που υποστηρίζουν την προσπάθεια, ενώ πρόσφατα η τραγουδίστρια Courtney Parker και το μοντέλο Μαργαρίτα Παπανδρέου, φωτογραφήθηκαν για καμπάνια που διοργάνωσε το κίνημα

«Πίστεψε στον εαυτό σου», «να έχεις αυτοπεποίθηση», «αγνόησε τα αρνητικά σχόλια», «ακολούθα τον στόχο σου», είναι οι τέσσερις συμβουλές που δίνουν οι άνθρωποι του κινήματος σε όσα παιδιά βιώνουν το bullying στο σχολείο τους.

Τα πρώτα μηνύματα από το «Be You» είναι θετικά, ενώ το πρώτο κίνημα κατά του bullying -πίσω από το οποίο είναι ο Δημήτρης Βαρούνης, στέλνει το ακόλουθο μήνυμα σ' όλους τους μαθητές της χώρας μας:

Αγαπητοί μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, σας μιλώ περισσότερο ως ‘κάποτε θύμα σχολικού εκφοβισμού’, παρά ως δημιουργός ενός κινήματος με στόχο να απαλοίψει όσο μπορεί το bullying. Τα τραύματα που αφήνει το bullying θα σε ακολουθούν μέχρι τη τρίτη δεκαετία της ζωής σας (σύμφωνα με έρευνες). Φίλοι μου, όταν η ταυτότητα μας (και δεν εννοώ αυτή που βγάζουμε από τα αστυνομικά τμήματα), όταν η εσωτερική μας ταυτότητα είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε κατά τη διάρκεια της σχολικής μας ζωής, οφείλουμε να τη διατηρούμε μακριά από κάθε αρνητικότητα και φθορά. Τα αρνητικά και κακοπροαίρετα ίσως σχόλια των άλλων για εμάς δεν θα πρέπει να γίνονται και καθημερινότητα μας.

Δείτε τον Άρη από τους REC και την Μελίνα των VEGAS να δηλώνουν τη στήριξή τους στο κίνημα:

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα