Παγκόσμια διάκριση για τους διασώστες του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας

12:15 10/6/2016 - Πηγή: TVNea


Στην κορυφή βρέθηκε για ακόμη μια φορά το ΕΚΑΒ Κρήτης, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό διασωστών που γίνεται κάθε χρόνο στην Τσεχία.
Οι διασώστες από την Κρήτη, που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, κατέκτησαν την τρίτη θέση, στις δύο διεθνείς κατηγορίες ανάμεσα σε 19 ομάδες από όλο τον κόσμο.
Την ομάδα
ems Crete αποτελούσαν ο γιατρός Κωνσταντίνος Στόκκος και οι διασώστες Στέφανος Τζανακάκης, Φανή Ζυγούρη, Αντώνης Κουγιουμουτζής, Γιώργος Νιργιανάκης και από το ΕΚΑΒ Ιεράπετρας οι Φίλιππος Χαραμής, Μανόλης Ροκαδάκης, Μιχάλης Μαρκάκης.
Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ. Αγγελάκης πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό. Οι ομάδες καλούνται να αντιμετωπίσουν 10 δύσκολα περιστατικά (μαζικό ατύχημα, πνιγμός, σεισμός κλπ) τα οποία απαιτούν πολλές γνώσεις από τους διασώστες.

Στον διαγωνισμό που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε κωμόπολη της Τσεχίας συμμετέχουν 400 «κομπάρσοι» οι οποίοι φροντίζουν να παραπλανούν τις ομάδες δίνοντας λάθος στοιχεία, ενώ υπάρχουν και 100 κριτές που παρατηρούν όλες τις κινήσεις που γίνονται στην πόλη. Οι ομάδες πρέπει να κρίνουν, να αξιολογούν, και να αντιμετωπίζουν σωστά τα περιστατικά
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΚΑΒ Κρήτης διακρίνεται στο συγκεκριμένο διαγωνισμό αφού το 2012 είχαν έρθει πρώτοι ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ομάδες και έκτοι στον κόσμο. Από την Ελλάδα συμμετέχει μόνο η ομάδα του ΕΚΑΒ Κρήτης τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα έξοδα καλύπτονται εξολοκλήρου από τους συμμετέχοντες.
Ο κ. Αγγελάκης έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλη την ομάδα και ιδιαίτερα στους τρεις συμμετέχοντες από την Ιεράπετρα που κατάφεραν αυτή την μεγάλη επιτυχία κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

radiolasithi.gr

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα