Ουρά για την «Κυρία με την ερμίνα»

10:31 2/11/2011 - Πηγή: TVNea

Οι φιλότεχνοι χρειάστηκε να περιμένουν έως και οκτώ ώρες τη Δευτέρα για να δουν την «Κυρία με την ερμίνα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, την τελευταία ημέρα της έκθεσης της στο Βερολίνο. Η ουρά μπροστά από το Μουσείο Μπόντε έχει αρχίσει να σχηματίζεται από την αυγή. «Η πρώτη γυναίκα στην ουρά έφθασε εκεί γύρω στις 4 ή στις 5 π.μ. Η ουρά μπορεί να διαρκέσει έως και τα μεσάνυχτα μερικές φορές», είπε ένας υπάλληλος του μουσείου. Ο πίνακας αναχωρεί από το Βερολίνο για το Λονδίνο για να εκτεθεί στην Εθνική Πινακοθήκη στο πλαίσιο μιας μεγάλης έκθεσης
του Λεονάρντο ντα Βίντσι, η οποία ανοίγει για το κοινό στις 9 Νοεμβρίου. «Η Κυρία με την ερμίνα» είναι ένα από τα τέσσερα γνωστά πορτρέτα γυναικών που έχουν φιλοτεχνηθεί από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τα άλλα είναι  εκείνο της Τζοκόντα, της Τζινέβρα ντε Μπέντσι και της Ωραίας Σιδηρουργού.

Το έργο που εκτέθηκε στη Μαδρίτη την άνοιξη, είναι ένα από τα «κοσμήματα» της έκθεσης «Πρόσωπα της Αναγέννησης, αριστουργήματα της ιταλικής τέχνης του πορτρέτου», η οποία θα διαρκέσει έως τις 20 Νοεμβρίου στο μουσείο Μπόντε στο Βερολίνο, χωρίς όμως πλέον την «Κυρία με την ερμίνα».
Η έκθεση έχει ήδη προσελκύσει 175.000 επισκέπτες από τις 25 Αυγούστου και αν η ουρά ήταν ιδιαίτερα μεγάλη σήμερα, μια αναμονή έξι ωρών είναι συνηθισμένη. Μόνο 300 άτομα επιτρέπεται να εισέλθουν σε κάθε γύρο επίσκεψης.

ΑΠΕ


Keywords
Τυχαία Θέματα