Όταν Οι Άντρες Της TV Φορούν «Φακιόλι»!

13:31 5/4/2014 - Πηγή: TVNea

Γράφει η Κλεοπάτρα Πατλάκη:

Δουλεύοντας ως… πωλήτρια στο τηλεοπτικό «mall» τα τελευταία χρόνια, αλλά και ως τηλεθεάτρια…
αιώνων, δεν μπορώ παρά να μείνω άφωνη από τη μετάλλαξη του αντρικού φύλου στη μικρή οθόνη. Θα αρχίσω να πιστεύω ότι η πλέον αρχετυπική μορφή αρσενικού στην ελληνική τηλεόραση είναι ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, που δεν ασχολήθηκε ποτέ με τις ρυτίδες, τα μπότοξ, την κυτταρίτιδα μιας γυναίκας. Όλοι
οι υπόλοιποι είναι λίγο πριν φορέσουν φακιόλι και βγουν στην αυλή να καθαρίσουν φασολάκια συζητώντας με τις γειτόνισσες για την απέναντι… παστρικιά.

Τους βλέπεις κι ακόμη και οι πλέον γοητευτικοί μεταμορφώνονται ξαφνικά σε μικροαστές κατινίτσες που βρήκαν το εύκολο θύμα και βγάζουν τα κόμπλεξ τους πάνω τους. Λάμπει το μάτι τους, παίρνουν το πονηρό ύφος τους και… τσουπ, πετούν την ερώτηση κόλαφο: «Μπότοξ θα έκανες;» , «Την ηλικία σου τη λες;». Είναι δουλειά ενός άντρα να ρωτά την ηλικία μιας γυναίκας; Είναι δουλειά ενός άντρα να σχολιάζει αν τα γόνατά της είναι άσχημα ή αν το φρύδι της πάει να συναντήσει τον Θεό από το μπότοξ ή αν έγινε σαν… γουρούνα επειδή πήρε κάποια κιλά;

Αν το έχετε παρατηρήσει, οι «άντρες» είναι αυτοί που τηλεοπτικά επιμένουν στο τρίπτυχο ηλικία-κιλά-μπότοξ. Είτε έχουν συνεντευξιαζόμενη απέναντί τους είτε σχολιάζοντας εμφανίσεις σε περιοδικά ή εκδηλώσεις, είτε τρολάροντας στα social media. Το μπότοξ πλέον πετιέται σαν βρισιά εκεί που δεν μπορεί να υπάρχει επιχείρημα - η ρυτίδα δε, είναι για ηλεκτρική καρέκλα. Αν διαβάζατε τι γράφτηκε για τη Ρούλα Κορομηλά εν είδη αστείου τάχα μου δήθεν, θα νομίζατε ότι ζούμε στην Καμπούλ.

Έτοιμα είναι τα στρατόπεδα να υποδεχτούν τις δαχτυλοδεικτούμενες, τις «ένοχες», τις σύγχρονες ηρωίδες της τηλεοπτικής Βαρβακείου. Στο θάλαμο αερίων αυτές που πέρασαν τα 50, σε καταναγκαστικά έργα μετά ραβδισμών όσες έδιωξαν τη ρυτίδα με μπότοξ. Ο σύγχρονος τηλεοπτικός άντρας θα έρθει να σε κοιτάξει και πίσω από τα αφτί για να δει αν έχεις ουλές που μαρτυρούν πλαστική, θα τσεκάρει το στήθος να αποφανθεί αν είναι φυσικό, θα καρφωθεί στα χείλη προκειμένου να διακρίνει ίχνη σιλικόνης και μετά, αφού σε ξεφτιλίσει, θα παντρευτεί κάποια που τα διαθέτει όλα αυτά ή θα τα αποκτήσει στην πορεία!

Δεν ξέρω πώς θα ένιωθε κάποιος από αυτούς τους «άντρες» αν μια γυναίκα τους ρωτούσε αν αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, αν θα έπαιρναν βιάγκρα για να το λύσουν ή αν ήθελαν να εκμυστηρευτούν το μέγεθός τους βάση της τελευταίας μέτρησης. Αν η αρχή φαλάκρας που διακρίνεται στο τριχωτό της κεφαλής τους τους τρομοκρατεί ή αν πιστεύουν ότι η τελευταία εμφύτευση μαλλιών βγήκε λίγο παραπάνω περουκέ ή η βαφή πιο κομοδινί απ’ ό,τι έπρεπε.

Όμως, δεν νομίζω καμία γυναίκα να ρωτούσε κάτι τέτοιο τηλεοπτικά έναν άντρα. Ούτε καν η Σάσα Σταμάτη (χωρίς να παίρνω όρκο γι’ αυτήν). Γιατί νομίζω ότι οι γυναίκες τους αγαπάμε τους άντρες κι έχουμε μάθει να τους δικαιολογούμε, μα πάνω απ’ όλα νομίζω έχουμε μάθει να λειτουργούμε ενοχικά ακόμη και απέναντι στο αυτονόητο.

yupiii.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα