Όσοι πιστοί...προσέλθετε!

12:17 11/9/2014 - Πηγή: TVNea
Μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου, νέοι και παλαιοί σεναριογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν την πρότασή τους για να πάρουν δωρεάν μέρος στο “ANTS Scriptwriters Masterclass. Δεκάδες συμμετοχές έχουν ήδη αποσταλεί στην ANTS PRODUCTION HUB, η οποία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να εκπαιδευτεί στις τεχνικές τηλεοπτικού σεναρίου από έναν διεθνή επαγγελματία του χώρου.

Από τις 6 έως και τις 19 Οκτωβρίου, το πρώτο “ANTS Scriptwriters
Masterclass”, θα πραγματοποιηθεί με κεντρικό ομιλητή τον Βρετανό Gareth James Brookes, δημιουργό του “Miles Apart” και πρώην συνεργάτη της FremantleMedia, όπου κατείχε τη θέση του Senior Head Writer και Story Consultant για 12 χρόνια. Ο Gareth Brookes θα καθοδηγήσει προσωπικά τους συμμετέχοντες και θα τους μυήσει στις τεχνικές συγγραφής, ανάπτυξης αλλά και προώθησης τηλεοπτικού σεναρίου.

Ο Πέτρος Μπούτος, επικεφαλής της ANTS PRODUCTION HUB δήλωσε σχετικά: «Στόχος του σεμιναρίου και γενικά της ANTS είναι να βοηθήσει τη μυθοπλασία να ξεφύγει από την εσωστρέφεια, να βρεθούν νέοι σεναριογράφοι με νέες ιδέες ή παλιοί που θα τους βοηθήσουμε να οργανώσουν αποτελεσματικότερα το υλικό τους και να βρουν τις απαραίτητες τεχνικές της τηλεόρασης ώστε οι ιδέες τους να αποκτήσουν την απαραίτητη υπόσταση για να έχουν αποτέλεσμα σε μήκος χρόνου. Το ταλέντο είναι ένα πολύ σπάνιο είδος. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το βοηθάμε να αναδειχθεί.»

Ο εισηγητής του σεμιναρίου, Gareth Brookes, από τη μεριά του τόνισε: «Δεν πρόκειται για ένα τυπικό masterclass: θα είναι ένα κατ’ εξοχήν πρακτικού χαρακτήρα εργαστήριο που θα εισαγάγει και υπενθυμίσει στον καθένα τις βασικές αρχές διήγησης μιας ιστορίας. Αυτές οι βασικές αρχές πρέπει να γίνουν κατανοητές, όπως επίσης και οι λόγοι για τους οποίους λειτουργούν, το πώς, το γιατί και το πότε πρέπει κανείς να τις εφαρμόζει σε οτιδήποτε γράφει.» Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο μοναδικό σεμινάριο μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους με mail στο [email protected] μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2014, μαζί με την αίτηση συμμετοχής την οποία θα βρούνε στο http:// extranet.antenna.gr/ANTS_MASTERCLASS.doc και να διεκδικήσουν μία από τις 10 θέσεις.

Σε κάθε τους πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο τίτλος της σειράς, το genre και το logline καθώς και μία σύντομη περίληψη, ένα δείγμα διαλόγου της σειράς αλλά και το βιογραφικό τους. Για περισσότερες πληροφορίες όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα της ANTS PRODUCTION HUB στο facebook https://www.facebook.com/antsproductionhub ή να επικοινωνήσουν με mail στο [email protected] και τηλεφωνικώς στο 210 68 86 778.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα