“Όλα για την υγεία mou”:Θεραπείες χωρίς φάρμακα

15:32 1/12/2012 - Πηγή: TVNea
Η εκπομπή “Όλα γιατην υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί τοΣάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 16:50, αναζητά θεραπείες χωρίςφάρμακα. Η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία μπαίνουν στομικροσκόπιο της εκπομπής, η οποία διερευνά κατά πόσο οι θεραπευτικές αυτέςμέθοδοι, που σε μεγάλο
βαθμό είναι σήμερα αποδεκτές και από την κλασικήιατρική, μπορούν να λύσουν σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας μεχαμηλότερο κόστος από τα φάρμακα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια δηλώνουνότι έχουν βοηθηθεί από τις θεραπευτικές αυτές προσεγγίσεις, ενώ υπάρχουν καιδεκάδες μελέτες που αποδεικνύουν ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτούς τουςτρόπους παθήσεις όπως ο πόνος, η κεφαλαλγία, τα προβλήματα του πεπτικούσυστήματος, οι αλλεργίες, ακόμη και εξαρτήσεις όπως από το αλκοόλ ή τοκάπνισμα.
Στην εκπομπή παρουσιάζονται επίσης μέθοδοι όπως ηοστεοπαθητική, η δραματοθεραπεία, η ρεφλεξολογία, μια νέα θεραπευτική μορφήγιόγκα και το ολιστικό μασάζ. Οι περισσότερες από αυτές έχουν ως στόχο ναεπιλύσουν κυρίως προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος αλλά και σε μεγάλοβαθμό να βελτιώσουν ιατρικά προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική μαςισορροπία.
Στο στούντιο φιλοξενούνται γιατροί που εφαρμόζουν τιςσυγκεκριμένες μεθόδους αλλά και παθολόγος που εκπροσωπεί την κλασική ιατρική. Οι επιστήμονες μιλούν για τις αμφιλεγόμενες,από αρκετούς θεραπείες, αναζητώντας τις πραγματικές τους ενδείξεις, τα οφέλητους στον οργανισμού αλλά και τους ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να κρύβειη εφαρμογή τους.
Καλεσμένη στο στούντιο είναι η γνωστή ηθοποιός Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η οποία γιααρκετά χρόνια χρησιμοποιεί τις θεραπείες αυτές για να βρει λύσεις σε προβλήματαυγείας που την απασχολούν.

http://tvnea.blogspot.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα