Όλα για την υγεία mou:Πες μου πού πονάς, να σου πω τί έχεις!

15:53 8/12/2012 - Πηγή: TVNea

Η εκπομπή “Όλα γιατην υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί τοΣάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 16:50, παρουσιάζει τους τρόπους νααναγνωρίζουμε τους συχνότερους πόνους που εμφανίζονται στο σώμα μας και ανάλογαμε τα χαρακτηριστικά τους να ζητούμε εγκαίρως βοήθεια. Όχι μόνο για να τουςαντιμετωπίσουμε ως σύμπτωμα αλλά και για να βρούμε όσο το δυνατόν γρηγορότεραποιά προβλήματα υγείας μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτούς.
Στο στούντιο φιλοξενούνται επιστήμονες πέντε διαφορετικώνειδικοτήτων αλλά και άνθρωποι που έχουν βιώσει τους πιο συχνούς πόνους στοσώμα, όπως ο έντονος πονοκέφαλος,
το σφίξιμο στο στήθος, ο πόνος στην κοιλιά,τη μέση και τα πόδια. Οι ειδικοί εξηγούν με ποιούς τρόπους μπορούμε νααντιμετωπίσουμε τους πόνους αυτούς στην οξεία φάση αλλά και σε ποιέςπεριπτώσεις πρέπει να μην επαναπαυόμαστε με τη χρήση παυσίπονων φαρμάκων αλλάνα αναζητούμε και την πραγματική αιτία του πόνου.
Η εκπομπή επιχειρεί να διαλύσει κάποιους μύθους για τηναντιμετώπιση του πόνου που αφορούν το ζεστό ή κρύο επίθεμα και τη σχέση πουμπορεί να έχει το πέλμα των ποδιών με πόνους που ξεκινούν ακόμη και από τημέση. Επιπλέον, αναλύονται οι εξετάσειςπου χρειάζεται να γίνουν στον κοιλιακό πόνο αλλά και πώς κάποιος μπορεί ναξεχωρίσει τον λεγόμενο “νευρόπονο” από έναν παρόμοιο πόνο που ενδεχομένως ναεξελιχθεί σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής kick boxing Μιχάλης Ζαμπίδης, ο οποίος έχει βιώσει τον οξύ πόνο περισσότερο από κάθε άλλον άνθρωπολόγω του αθλήματός του, εξηγεί πώς η “κακοποίηση” του σώματος μπορείμακροπρόθεσμα να “γεννήσει” χρόνιους πόνους και ενοχλήσεις στο σώμα.
http://tvnea.blogspot.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα