Οι τηλεθεατές μετακομίζουν στο... Διαδίκτυο

19:46 11/10/2014 - Πηγή: TVNea
Νέες συνήθειες, «φρέσκο» περιεχόμενο και σύγχρονα μέσα φαίνεται ότι άρχισαν να απειλούν την πρωτοκαθεδρία της παραδοσιακής τηλεόρασης. Οι Ελληνες αλλάζουν τηλεοπτικές συνήθειες, κάνοντας στροφή στην παρακολούθηση video περιεχομένου μέσω Διαδικτύου, όπως προκύπτει από έρευνα του Consumer Lab της Ericsson για την τηλεόραση και τα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, στην οποία για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται και στοιχεία για την Ελλάδα.
Πάνω
από τον μέσο όρο
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αν και στην Ελλάδα εξακολουθούμε να βλέπουμε περισσότερη παραδοσιακή τηλεόραση συγκριτικά με τον παγκόσμιο μέσο όρο (77%), το κοινό έχει ήδη αρχίσει να δείχνει μια προτίμηση στο streaming (86%), στο οποίο περιλαμβάνεται περιεχόμενο από το YouTube, ταινίες που «κατεβάζουν» από το Ιντερνετ αλλά και web υπηρεσίες τηλεοπτικών σταθμών.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε μέσω συνεντεύξεων σε 1.000 άτομα προκύπτει ότι οι Ελληνες προτιμούν να παρακολουθούν το περιεχόμενο που θέλουν τη στιγμή που το επιθυμούν και από τις συσκευές της αρεσκείας τους. Αποτέλεσμα είναι το on-demand περιεχόμενο να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις τους. Τον... τόνο φαίνεται ότι δίνουν οι τηλεοπτικές σειρές, με περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες να δηλώνουν ότι προτιμούν όλα τα επεισόδια να κυκλοφορούν ταυτόχρονα.
Πιο δημοφιλές μέσο για την παρακολούθηση τηλεοπτικού περιεχομένου παραμένει η τηλεόραση με τηλεθέαση 14 ώρες την εβδομάδα. Ωστόσο στο παιχνίδι με... αξιώσεις έχουν μπει πλέον και οι υπολογιστές (10,5 ώρες), οι φορητοί υπολογιστές (11 ώρες), τα tablets (4,5 ώρες) ακόμη και τα smartphones (4,5 ώρες). Οι τηλεθεατές, μάλιστα, δηλώνουν διατεθειμένοι να πληρώσουν για τηλεοπτικό περιεχόμενο κυρίως για την παρακολούθηση νέων ταινιών ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τους στους κινηματογράφους. Την ίδια στιγμή ακόμα και όσοι διαθέτουν υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης με πληθώρα καναλιών δηλώνουν ότι συστηματικά παρακολουθούν 10-15 κανάλια το πολύ.
ethnos.gr http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα