Οι Ολλανδοί «μάγοι» των MΜΕ στην Αθήνα

13:14 4/12/2014 - Πηγή: TVNea
Κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1,5 εκατομμύριο ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, μόνο από τους αναγνώστες τους, καθιστώντας την ιστοσελίδα De Correspondent αυτόνομη και μοναδική σε όλον τον κόσμο.
Οι νέοι Ολλανδοί δημοσιογράφοι Ρομπ Βάινμπεργκ και Ερνστ-Γιαν Πφάουθ, ηλικίας μόλις 32 και 28 ετών αντίστοιχα, θεωρούνται φαινόμενα στη χώρα τους καθώς πιστεύεται ότι έχουν βρει τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιάζονται οι ειδήσεις τις επόμενες δεκαετίες.
Μιλώντας στο Real.gr,
oι ιδρυτές της De Correspondent , που βρέθηκαν στην Αθήνα ως επίσημοι καλεσμένοι της ολλανδικής πρεσβείας, αναφέρουν πως το μυστικό τους είναι η επένδυση στις ειδήσεις με ποιότητα, αλλά και στο νέο αναγνωστικό κοινό.
«Η De Correspondent είναι μια δημοσιογραφική πλατφόρμα που παρουσιάζει τις ιδρύσεις με διαφορετικό, πιο ψύχραιμο και ποιοτικό τρόπο. Στην ουσία είμαστε ένα ‘αντίδοτο’ στην υπερβολή της ημέρας», λένε, αποκαλύπτοντας ότι το σύγχρονο αναγνωστικό κοινό ζητά πολύ περισσότερο από την μετάδοση μιας είδησης. «Υπάρχουν γεγονότα τα οποία θα μεταδοθούν παντού, σε όλες τις ιστοσελίδες, τα κανάλια και τις εφημερίδες του κόσμου. Εμείς κάνουμε κάτι επιπλέον.
Για παράδειγμα, με αφορμή το θάνατο του Νοτιοαφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα, είχαμε μια ανάλυση για τους νέους οικονομικούς κλάδους που αναπτύσσονται στην Αφρική».
Η De Correspondent ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 2013 και με περίπου μισό εκατομμύριο τακτικούς επισκέπτες, είναι ήδη μία από τις δημοφιλέστερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της Ολλανδίας.
Η ειρωνεία είναι ότι πριν ιδρύσουν την πρωτότυπη ηλεκτρονική εφημερίδα, ο Ρομπ Βάινμπεργκ και Ερνστ-Γιαν Πφάουθ είχαν μόλις απολυθεί από ένα κλασικό έντυπο μέσο της Ολλανδίας…
Η μεγαλύτερη καινοτομία της De Correspondent είναι ότι πίσω από αυτήν δεν κρύβεται κάποιος επενδυτής, αλλά μόνο το αναγνωστικό κοινό. «Δεν έχουμε καθόλου διαφημίσεις, το μόνο έσοδο είναι 60 ευρώ το χρόνο, που παίρνουμε από κάθε αναγνώστη μας. Το ποσό δεν είναι μεγάλο, αντιστοιχεί σε 5 ευρώ το μήνα, δηλαδή όσο κοστίζουν δύο ποτήρια καφέ.
Βέβαια, η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού ήταν έκπληξη και για εμάς», αναφέρουν ο Ρομπ Βάινμπεργκ και Ερνστ-Γιαν Πφάουθ, τονίζοντας ότι για αυτούς δεν έχει σημασία το πόσα «κλικ» θα γίνουν καθημερινά στην ιστοσελίδα τους.
«Μας ενδιαφέρει περισσότερο ο χρόνος παραμονής σε αυτήν από κάθε επισκέπτη, γιατί έτσι φαίνεται ότι μας διαβάζουν και μας υπολογίζουν περισσότερο. Δεν είμαστε κυνηγοί του κλικ».
Πώς όμως έγιναν γνωστοί και έκαναν τον κόσμο να τους εμπιστευτεί; «Αναθέσαμε κάθε ξεχωριστή θεματολογία, σε έναν γνωστό δημοσιογράφο, που θεωρείται αυθεντία στις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία, τον πολιτισμό κτλ.
Έτσι οι αναγνώστες νιώθουν ότι αυτό που διαβάζουν είναι άξιο εμπιστοσύνης», λένε οι νεαροί Ολλανδοί δημοσιογράφοι.
Στην προσπάθειά τους, πρωταγωνιστές είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία όπως δηλώνουν οι ίδιοι, κανένα μέσο ενημέρωσης δεν πρέπει να αγνοεί. «Έχουμε ξεχωριστό υπάλληλο, με μοναδική του δουλειά να αναρτά συγκεκριμένες ειδήσεις και άρθρα στα μέσα δικτύωσης και να επικοινωνεί με τον κόσμο. Αυτό είναι κάτι που επιβάλλεται, ειδικά αν θέλεις το αναγνωστικό σου κοινό να είναι νεανικό»...http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα