Οι μαγευτικές παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Χανίων

08:31 1/8/2014 - Πηγή: TVNea
Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο!

Κερδίζοντας για το 2014 29 Γαλάζιες Σημαίες, ο Νομός Χανίων μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μεγάλη ποικιλία καθαρών ακτών, που προσελκύουν κάθε χρόνο ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο!

Το Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες»

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το
πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ανακαλύψτε τις ακτές με Γαλάζια σημαία στα Χανιά!

Σταλός

Όμορφη παραλία με άμμο. Η παραλία είναι πολύ καλά οργανωμένη και σε αυτή παρέχονται όλες οι δυνατές τουριστικές υπηρεσίες.

Άγιοι Απόστολοι 1 και 2

Αμμώδης, οργανωμένη παραλία με παροχές θαλάσσιων σπορ. Ιδανική για οικογενειακές βουτιές, αφού η θάλασσα είναι ρηχή και η περιοχή προστατεύεται από τους ανέμους. Εδώ θα βρείτε εστιατόρια και καφέ.

Χρυσή Ακτή

Η παραλία με τη χρυσαφένια άμμο, από όπου πήρε και το όνομα της διαθέτει καθαρά νερά και είναι προστατευμένη από τα μελτέμια. Μπορείτε να νοικιάσετε ξαπλώστρα και ομπρέλα, ενώ έχετε εύκολη πρόσβαση σε ταβέρνες και μαγαζάκια.

Αγία Μαρίνα

Λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Χανίων, η αμμώδης παραλία με τα καθαρά νερά παρέχει όλες τις υπηρεσίες μιας οργανωμένης ακτής. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τζετ – σκι, καταδύσεις με αναπνευστήρα, ακόμα και παραπέντε. Η ενιαία αμμουδιά της φτάνει ως το Σταλό.

Καλαμάκι

Μεγάλη παραλία με αμμουδιά, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, αφού διαθέτει ρηχά καθαρά νερά και ψιλή άμμο. Στην οργανωμένη ακτή υπάρχουν πολλά καταλύματα, εστιατόρια και καφέ, ενώ προσφέρεται και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Στο δυτικό της άκρο ο μικρός κολπίσκος που σχηματίζεται δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό.

Νέα Χώρα

Μόλις 1 χλμ μακριά από το κέντρο των Χανίων, η παραλία της Νέας Χώρας είναι προσβάσιμη ακόμα και με τα πόδια από το παλιό λιμάνι. Ρηχά νερά, αμμώδης ακτή και κάποια σημεία με βραχάκια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της. Ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μείνουν κοντά στην πόλη, ενώ η περιοχή είναι δημοφιλής και για τις ψαροταβέρνες της.

Μαράθι

Στο Μαράθι, που είναι χτισμένο σε έναν μεγάλο κόλπο του Ακρωτηρίου Χανίων θα βρείτε δύο γαλήνιες και απάνεμες παραλίες με λεπτή άμμο και ρηχά νερά. Είναι προστατευμένες από τους ανέμους και χωρίζονται μεταξύ τους από ένα μικρό λιμανάκι.

Σταυρός

Στο παραθαλάσσιο, τουριστικό θέρετρο του Σταυρού, η ομώνυμη παράλια με τη γαλάζια σημαία βρίσκεται στις παρυφές του βουνού, που γυρίστηκε η σκηνή με τον Άντονυ Κουίν με το διάσημο συρτάκι του Αλέξη Ζορμπά. Η παραλία με την άσπρη άμμο και τα καταγάλανα νερά είναι καλά οργανωμένη και κοντά της θα βρείτε ταβέρνες.

Άγιος Ονούφριος

Παραλία με ψιλή άμμο στο ομώνυμο παραθαλάσσιο χωριό, προστατευμένη μέσα σε έναν κόλπο. Είναι οργανωμένη και διαθέτει καντίνα και ταβέρνα.

Καλαθάς

Η όμορφη παραλία μπροστά στον οικισμό περιβάλλεται από ένα εξωτικό τοπίο με φοίνικες. Έχει ρηχά νερά και μπορείτε να φτάσετε εύκολα κολυμπώντας στο νησάκι απέναντι της. Εδώ μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ, ενώ υπάρχουν και καταλύματα, εστιατόρια και μαγαζάκια.

newsbeast
Keywords
Τυχαία Θέματα