Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

12:45 25/6/2015 - Πηγή: TVNea

Πώς να νιώθει άραγε κανείς, όταν μετά από 24 χρόνια καθημερινών προπονήσεων κρεμάει τα πυγμαχικά του γάντια; Για τον Μιχάλη Ζαμπίδη έφτασε η στιγμή του τελευταίου αγώνα! Θα φορέσει για τελευταία φορά την πανοπλία του, την πανοπλία της αποφασιστικότητας και της θέλησης, προκειμένου να φέρει ξανά την νίκη στην Ελλάδα! Σε μία χώρα όπου το εκπληκτικό άθλημα που ονομάζεται kick-boxing, βρίσκεται κάτω από άλλα σε δημοφιλία, ο Μιχάλης Ζαμπίδης δε σκέφτηκε ποτέ ν’ αλλάξει χρώματα και να αγωνίζεται για κάποια άλλη χώρα, όπου οι αθλητές του kick-boxing αποθεώνονται! Κι αυτό γιατί θα ένιωθε ότι προδίδει
τη χώρα του.
Απ’ όλους τους αθλητές του κόσμου ο Iron Mike διάλεξε τον σπουδαίο Αυστραλό πρωταθλητή Steve Moxon για την τελευταία μάχη. Το βράδυ του Σαββάτου θα είναι εκεί. Όπως έκανε τόσα χρόνια, σε τόσους αγώνες, με τα χέρια μαζεμένα μπροστά στο πρόσωπο, περιμένοντας κάθε αντίπαλο και κάθε χτύπημα. Αντίπαλοι απ’ όλες τις ηπείρους βρέθηκαν απέναντί του, χιλιάδες χτυπήματα και λακτίσματα αποκρούστηκαν με κάθε είδος εγρήγορσης, σωματικής, νοητικής και καρδιακής.
Αυτό είναι το kick-boxing. Μία χορογραφία μάχης, πολεμικές πιρουέτες πάνω σε μία αρένα που καίει, μία μορφή εξαιρετικής άθλησης, γυμναστική υψηλού επιπέδου, που εμπνέει την ειρήνη και την αγάπη για το κάθε τι και όχι την επιθετικότητα, όπως θα περίμενε κανείς! Θρέφει σώμα και ψυχή, πληρώνει την καρδιά με καλοσύνη, συντονίζει το νου και συγκεντρώνει τον όλο άνθρωπο.
Όταν οι γονείς του, βλέποντάς τον χτυπημένο κάθε μέρα, προσπάθησαν να τον σταματήσουν, λέγοντάς του ότι το άθλημα αυτό δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα, το μικρό παιδί τους απάντησε ‘’Για όλους τους άλλους το kick-boxing δεν έχει μέλλον, για μένα έχει.’’ Λίγα χρόνια αργότερα θα έμενε γνωστός στην ιστορία του παγκόσμιου kick-boxing ως ο Iron Mike Zambidis. Θα γινόταν αυτός που χάραξε την απάτητη μέχρι τότε πορεία του kick-boxing στην Ελλάδα και θα έπαιρνε ατέλειωτες περγαμηνές για λογαριασμό της, ανεβάζοντάς την επανειλημμένα στην κορυφή του κόσμου.
Κι αν η πρώτη φορά σε κάτι έχει ιδιαίτερη αξία, η τελευταία έχει ακόμη μεγαλύτερη. Γιατί δε θα υπάρξει ξανά κατ’ αυτόν τον τρόπο. Σ’ αυτό τον αγώνα θα φανεί η μαεστρία του αθλητή, η αψεγάδιαστη τακτική, η πολυετής εκγύμναση και θα είναι το αποκορύφωμα της αθλητικής του δεινότητας και το απόσταγμα της πυγμαχικής του νοημοσύνης!
Κυρίες και κύριοι
Μιχάλης Ζαμπίδης VS Steve MoxonΣάββατο 27 Ιουνίου 201522:0019:00- Main Games
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα