Ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Καλημερούδια» Άρης Λυχναράς αναλαμβάνει το τμήμα σκηνοθεσίας της σχολής Tabula Rasa

10:01 2/10/2015 - Πηγή: TVNea
Τι κι αν οι προετοιμασίες για τα «Καλημερούδια» του Mega βρίσκονται σε εμπύρετη κατάσταση; Ο σκηνοθέτης της εκπομπής, Άρης Λυχναράς, από φέτος θα μοιράζεται ανάμεσα στη Μεσογείων και στο Θησείο, αφού από αυτό το Σάββατο στις 20:00, πρόκειται να αναλάβει και το τμήμα σκηνοθεσίας της σχολής Tabula Rasa, με στόχο να δημιουργήσει τις σωστές υποδομές, στους υποψήφιους σκηνοθέτες του αύριο. Στο συγκεκριμένο
σεμινάριο θα διδάξει τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας, τις διαφορές μεταξύ σκηνοθεσίας τηλεόρασης και κινηματογράφου, το ρόλο του σκηνοθέτη στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή καθώς και την «ηθική» της σκηνοθεσίας. Θα αναλυθούν οι διάφορες ειδικότητες του συνεργείου, από το διευθυντή φωτογραφίας μέχρι τον βοηθό παραγωγής καθώς και το πως δουλεύουν οι εταιρίες παραγωγής στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι σπουδαστές του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, έχουν αποσπάσει -στα 5 χρόνια λειτουργίας του-, πάνω από 70 ελληνικά και διεθνή βραβεία και διακρίσεις, στη δημιουργική γραφή, στη σκηνοθεσία, στην υποκριτική και στα εικαστικά, σε όλα τα καλλιτεχνικά φεστιβάλ αλλά και διαγωνισμούς που συμμετέχουν, πράγμα που αποδεικνύει το επίπεδο σπουδών τους και την ποιότητα των καθηγητών και των μαθημάτων τους.

Στην ίδια σχολή, διδάσκουν πολλοί αξιόλογοι επαγγελματίες, ειδικευμένοι στο αντικείμενό τους. Ανάμεσά τους οι: Παναγιώτης Καποδίστριας, Τίνα Καμπίτση, Ρέινα Εσκενάζυ, Φωτεινή Τσακίρη, Πιέρρος Ανδρακάκος, Μπέσσυ Μάλφα, Σπύρος Σπαντίδας, Πόπη Χριστοδούλου και Αντιγόνη Πόμμερ.

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα