Ο Ορλάντο Μπλουμ επιστρέφει στους «Πειρατές της Καραϊβικης»

11:15 19/8/2015 - Πηγή: TVNea
Χάρισε στον Τζόνι Ντεπ την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου της καριέρας του, και κατάφερε να πλάσει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στην ιστορία του σύγχρονου σινεμά. Ο λόγος για τους «Πειρατές της Καραιβικής» και την «Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού» του Γκορ Βερμπίνσκι από το 2003 με τον πειρατή Τζακ Σπάροου, που ένεκα της αγάπης ξανοίγεται στους ωκεανούς και τα βάζει με ζωντανούς και αναστημένους εχθρούς.

Η (σχεδόν ανέλπιστη)
μεγάλη επιτυχία της ταινίας, τόσο εισπρακτικά, όσο και καλλιτεχνικά έδωσε άλλα δυο κεφάλαια, ένα το 2006 («Dead Man's Chest») και ένα το 2007 («At World's End»), όπου Τζόνι Ντεπ, Κίρα Νάιτλι, Τζέφρι Ρας, Ορλάντο Μπλουμ και Γκορ Βερμπίνσκι έκλεισαν την θέση τους στο γέρικο κατάστρωμα.

Και ενώ η επιτυχία της συνταγής έδειχνε να «προχωράει» με σημαντικές αλλοιώσεις στην πλοκή, τα πράγματα ηρέμησαν μέχρι το 2011, όταν και κυκλοφόρησε ένα τέταρτο μέρος («Σε Άγνωστα Νερά») -το οποίο παρέκλινε από την τριλογία- το τιμόνι της οποίας κρατούσε ο Ρομπ Μάρσαλ (του «Chicago» και του «Nine»), στο οποίο απουσίαζε τόσο η Νάιτλι, όσο και ο Μπλουμ, με την Πενέλοπε Κρουζ να προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό.
Και τώρα, φήμες που έγιναν πραγματικότητα φέρνουν τους «Πειρατές της Καραιβικής» ξανά στο προσκήνιο με ένα καινούργιο κεφάλαιο, το πέμπτο κατα σειρά, όπου τη σκηνοθέσια θα αναλάβουν οι Νορβηγοί Χοακίμ Ρόνινγκ και Έσπεν Σάντμπεργκ (που βρέθηκαν υποψήφιοι το 2013 για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας με το «Kon Tiki»).

Το «Dead Men Tell No Tales», όπως θα τιτλοφορείται η νέα ιστορία γυρίζεται εξ ολοκλήρου στην Αυστραλία και φέρνει - σύμφωνα με επιβαιωμένες πληροφορίες της Ντίσνεϊ - τον Ορλάντο Μπλουμ ξανά στο παιχνίδι.

Και ενώ η Πενέλοπε Κρουζ είπε «όχι» στη συμμετοχή της, το κενό αναπλήρωσε ο σύζυγός της, Ξαβιέ Μπαρδέμ στον ρόλο του (κακού και νεκρού) Κάπτεν Σάλαζαρ. Αυτή τη φορά, ο Τζακ Σπάροου προσπαθεί να ανακαλύψει την Τρίαινα του Ποσειδώνα, μιας και όποιος την κατέχει μπορεί να κυριαρχεί των θαλασσών.

Η νέα ταινία θα είναι έτοιμη για κυκλοφορία στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2017.

cinemag.gr http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα