Ο μικρός Μπεν και το ρύζι μπαρμπα-Μπεν

12:30 2/11/2013 - Πηγή: TVNea
Στην αρχή νόμιζα πως ήταν πλάκα . Είναι ο άλλοτε μικρός, και νυν 22χρονος, Μπεν, πατέρας της μικρής Μαρίας; Μήπως είναι ξάδερφος; Ή τελικά δεν είναι συγγενείς αλλά θα μπορούσαν να γίνουν μετά από μερικά χρόνια φίλοι, γιατί από τώρα διακρίνονται τα κοινά τους ενδιαφέροντα; Άλλωστε, έχουν και οι δύο ξανθά μαλλιά και ανοιχτόχρωμα μάτια…
Το σήριαλ συνεχίστηκε σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ αποδεικνύοντας ότι όσο πιο μεγάλη η δόση του κουτόχορτου, τόσο πιο νόστιμη
η είδηση.
Ο Μπεν «φάνηκε» για λίγο στη Λεμεσό αλλά, όπως αποδείχθηκε από αυτή την άτιμη εφεύρεση της εξέτασης DNA, ούτε εκεί έμεινε. Εν τω μεταξύ η μικρή Μαρία (που τελικά δεν ήταν από τη Στοκχόλμη αλλά από τη Σόφια), έγινε διεθνές θέμα με βασικό ζήτημα το παράνομο εμπόριο παιδιών στην Ελλάδα.
Στη Ρώμη, την προπερασμένη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Associated press, παρακαλώ, ρωτούσε τους πρωθυπουργούς Λέττα και Σαμαρά για τη μικρή Μαρία και για το αν αυτό αποδεικνύει ότι το εμπόριο παιδιών στην Ελλάδα είναι διαδεδομένο! Βεβαίως, τι να κάνει ο δημοσιογράφος του AP, που φαίνεται πως δεν τον ένοιαζε ούτε το ρεκόρ χρέους της Ιταλίας, ούτε το 1,5 εκ. ανέργων στην Ελλάδα, όταν εδώ περάσαμε έναν κρίσιμο μήνα στον αστερισμό του Μπεν και της Μαρίας;
Ήταν ο ίδιος μήνας που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με έγγραφό της, ισχυριζόταν ότι το δημοσιονομικό κενό στην Ελλάδα το 2014 είναι 2,5 δισ. -που σε απλά ελληνικά μεταφράζεται «κόψτε ό,τι έχετε και εν ανάγκη το λαιμό σας…».
Ήταν ο ίδιος μήνας που οι προτάσεις για το φόρο ακινήτων είχαν αποκρυσταλλωθεί για να οδηγήσουν στο νομοσχέδιο που απορρίπτεται από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ως επιεικώς απαράδεκτο.
Η κοινωνία αγωνιά, αναστενάζει, φοβάται πως οι θυσίες της μπορεί και να γίνουν σκόνη αλλά με ένα Μπεν ξεχνιέται! Ήταν ο ίδιος μήνας που οι Ευρωπαίοι έδειξαν να μην ενθουσιάζονται από τη φόρα της Ιρλανδίας να βγει στις αγορές και είπαν να το αφήσουν για αργότερα. Ήταν ο ίδιος μήνας που μάθαμε ό,τι ξέραμε -δηλαδή ότι οι Αμερικανοί ακούνε τους Ευρωπαίους πρωθυπουργούς χωρίς να τηρούν ούτε τα προσχήματα.

Όμως, εμείς ζήσαμε στον αστερισμό του μικρού Μπεν. Πέρα από τη νέα ταραχή που προκαλέσαμε στη δόλια μάνα με το περίφημο βίντεο από την Κύπρο, ενσωματώσαμε το σήριαλ που λείπει από την ελληνική τηλεόραση μέσα στα δελτία.
Ευτυχώς στο Mega (που με τόσο πάθος επικρίνουν οι συνήθεις …fun) περιμέναμε την εξέταση DNA για να αποφανθούμε αν ο Μπεν είναι στη Λεμεσό ή την Τιμισοάρα.
Τελικά η δόση από κουτόχορτο περίσσεψε αποδεικνύοντας ότι παραμένει προϊόν υψηλής ζήτησης και σε περιόδους κρίσης.
Θα προτιμούσα, βεβαίως, αντί κουτόχορτου να μοιράσουμε στους τηλεθεατές και αναγνώστες από ένα κουτί ρύζι μπαρμπα-Μπεν. Κάνει θαυμάσιο πιλάφι αλλά κοστίζει λίγο παραπάνω από την μετονομασία σε είδηση των φανταστικών ιστοριών για το μικρό Μπεν…

Μαρία Σπυράκη
Πηγή: aixmi
Keywords
Τυχαία Θέματα