Ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο Face2Face του tvnea: ''Δεν θα εμπόδιζα τον γιο μου να κάνει αυτό που θέλει''.

15:00 4/5/2015 - Πηγή: TVNea

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μιλά αποκλειστικά στο Face2Face του tvnea.com και αποκαλύπτει πως έχουν καταφέρει με την Μαρία Μπακοδήμου να μην έχουν ''καεί'' τηλεοπτικά, αν έχει παίξει ποτέ το παιχνίδι των μέσων αλλά και αν θα ενθάρρυνε τον γιο του να ασχοληθεί με την τηλεόραση ή την υποκριτική.
- Πως έχετε καταφέρει να μην έχετε ''καεί'' τηλεοπτικά με την Μαρία Μπακοδήμου;Το
''καεί'' δεν νομίζω ότι είναι μια προϋπόθεση στο χρόνο. Ίσως λόγω της ιδιοσυγκρασίας μας ή το ότι ανανεώνουμε ότι κάνουμε, ή ακόμη περισσότερο ότι μιλάμε μια γλώσσα που καταλαβαίνει πολύ καλά ο τηλεθεατής.
- Παρόλο που όπως ο ίδιος είχατε αποκαλύψει σε συνέντευξη σας δεν κάνετε θεαματικά νούμερα τηλεθέασης , δεν μείνατε καμιά χρονιά εκτός τηλεόρασης. Πως το σχολιάζετε αυτό;Στο παρελθόν υπήρξαν και καλές και κακές στιγμές όπως και υψηλές και χαμηλές τηλεθεάσεις. Οι τηλεθεάσεις για μας ήταν ένας απλό δείκτης δεν μας επηρέασε ποτέ ιδιαίτερα και γι’ αυτό δεν κοιτάξαμε ποτέ τι κάνει ο απέναντι για να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Είναι ένα μικρό αγκάθι στη δημιουργικότητα των εκπομπών και αν τις πάρει κάποιος πάρα πολύ σοβαρά θα παρεκκλίνει και δεν θα κάνει αυτό που πραγματικά θέλει.
- Γιατί πιστεύετε ότι σας έχουν επιλέξει σχεδόν όλα τα κανάλια για το πρόγραμμά τους;Νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε αυτούς περισσότερο και όχι εμένα. Ίσως αυτό το trade μας που έχει γίνει ως ζευγάρι να είναι κάτι που αγαπούν και τα κανάλια και ο κόσμος.
- Χρειάστηκε ποτέ να παίξετε το παιχνίδι των μέσων;Νομίζω ότι το γνωρίζετε καλύτερα ως δημοσιογράφος ότι δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.
- Ποιο πρόσωπο θεωρείτε ότι ξεχωρίζει την φετινή τηλεοπτική σεζόν; Ποια η άποψη σας για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου η οποία αποτελεί το νούμερο ένα θέμα συζήτησης; Έχω την άποψη ότι όταν ένα άτομο βρίσκεται στην τηλεόραση και εργάζεται ως τηλεοπτικό πρόσωπο δεν είναι κόσμιο να εκφέρει άποψη για τα άλλα τηλεοπτικά πρόσωπα. Αυτό το κάνουν οι τηλεκριτικοί και οι άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν το χάρισμα να κρίνουν τους ανθρώπους εγώ δεν βρίσκομαι μέσα σ’ αυτούς. Υπάρχει λόγος που ένας άνθρωπος βρίσκεται στην τηλεόραση.
- Έχει υπάρξει κάποια εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση ή σίριαλ που ζηλέψατε και θα θέλατε να συμμετέχετε;Το σίριαλ που αγαπώ είναι η ''Εθνική Ελλάδος'' του Γιώργου Καπουτζίδη, νομίζω ότι είναι το ωραιότερο σίριαλ των τελευταίων δέκα ετών. Δεν έχω ζηλέψει όμως να κάνω τίποτα.
- Έχετε εργαστεί σχεδόν σε όλα τα κανάλια. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσά τους ως προς την φιλοσοφία και ως προς το πώς είναι οι άνθρωποι μεταξύ τους;Όχι ιδιαίτερα. Εμείς έχουμε δουλέψει και απευθείας με τα κανάλια και με εταιρίες παραγωγής και δεν έχω αισθανθεί ότι κάπου ήταν καλύτερα. Έχουμε την ίδια αντιμετώπιση από όλους.
- Πιστεύετε ότι υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει κάποιος από την τηλεόραση;Δεν νομίζω ότι υπάρχει κατάλληλη στιγμή. Τα τηλεοπτικά πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος χρόνος που θα πρέπει τουλάχιστον να έχουν αποχωρίσει από την τηλεόραση. Οι άνθρωποι της τηλεόρασης έχουν αποδείξει όπως ο Γιώργος Παπαδάκης, που είναι τόσα χρόνια στην τηλεόραση, ότι αντέχει και θα αντέχει. Ο καθένας αποφασίζει πότε θα σταματήσει. Έχουμε δει ανθρώπους να κάνουν παύση και να επιστρέφουν με επιτυχία.
- Αν κάποια μέρα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας πως θα νιώσετε;Εγώ είχα ζωή και πριν οπότε την ίδια ζωή θα έχω.
- Ως ηθοποιός έχετε συμμετάσχει στην ταινία ‘’Καβάφης’’ του Γιάννη Σμαραγδή. Πως είναι στα πρώτα σας βήματα στην υποκριτική να συνεργάζεστε με έναν τόσο σημαντικό σκηνοθέτη;Θέλω να κάνω καλά την δουλειά μου οπουδήποτε και αν βρίσκομαι. Έχω δουλέψει και με λιγότερο και με περισσότερο γνωστούς σκηνοθέτες. Μπορώ να σας πω ότι πιο καλά και στοργικά αισθάνθηκα πέρυσι με την ‘’Priscilla’’ σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού παρά με κάτι άλλο.
- Παρόλο που βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης εσείς δραστηριοποιηθήκατε επιχειρηματικά ανοίγοντας το εστιατόριο Artisanal. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτό. Δεν σας φόβισε αυτή η κατάσταση;Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα έγκειται καθαρά και μόνο στη συνεργασία και πάλι. Δηλαδή βρίσκομαι με ανθρώπους που αγαπώ και συνεργαζόμαστε, αν δεν ήταν αυτοί δεν θα ανακατευόμουν με κάτι τέτοιο. Εγώ ότι κάνω ακόμα και στην επιχειρηματική δραστηριότητα έγκειται στην δημιουργία ενός concept που θέλω να ακολουθώ. Σε περιόδους κρίσης νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό να δραστηριοποιηθείς δημιουργικά παρά να δραστηριοποιηθείς με καβάτζες και αυτό δεν θα το έκανα ποτέ.
- Σας έχει ζητηθεί να μεταφέρετε σε βιβλίο την ιστορία της Shamone που είναι και η ονομασία του μαγαζιού που έχετε, την οποία επινοήσατε ο ίδιος, και είναι μια πορνοστάρ διεθνούς φήμης από την Κυψέλη. Έχετε σκεφτεί να το κάνετε; Γιατί επιλέξατε η ηρωίδα σας να είναι πορνοστάρ;Έχω σκεφτεί να το κάνω αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο. Η συγγραφή βιβλίου δεν είναι εύκολο, πρώτα απ’ όλα δεν είμαι συγγραφέας, και για να έκανα κάτι τέτοιο θα έπρεπε πρώτα να κάνω μια σπουδή πάνω στην δημιουργική γραφή και αργότερα να έμπαινα στη διαδικασία να γράψω κάτι τέτοιο. Αν έπρεπε να κάνω κάτι τόσο μεγάλο μόνο έτσι θα το έκανα, θα πρέπει να βρω το χρόνο για να μπορέσω να το κάνω. Επέλεξα η ηρωίδα να είναι πορνοστάρ γιατί συνήθως έχουν ενδιαφέρον οι ακραίες προσωπικότητες.
- Αν το παιδί σας μεγαλώνοντας θελήσει να ασχοληθεί είτε με την παρουσίαση είτε με την υποκριτική, θα το ενθαρρύνετε;Θα ήθελα να κάνει αυτό που θέλει. Δεν θα εμπόδιζα κάποιον, οποιοσδήποτε και αν ήταν, να ακολουθήσει αυτό που θέλει. Έχουν έρθει πολλά νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο της τηλεόρασης και τους έχω πει το ίδιο πράγμα, αφού το τραβάει η καρδιά τους να το κάνουνε. http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα