Ο Daniel Craig «θάβει» ξανά τον Τζέιμς Μποντ: Είναι μισογύνης, όχι πρότυπο συμπεριφοράς

17:45 24/10/2015 - Πηγή: TVNea
Παγερά αδιάφορο φαίνεται να άφησαν τον δημοφιλή ηθοποιό Daniel Craig οι πρόσφατες προειδοποιήσεις διοικητικών στελεχών της Sony να «το βουλώσει» και να πάψει να κακολογεί δημόσια τις ταινίες του James Bond στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει.
«Θα προτιμούσα να σπάσω αυτό το ποτήρι και να κόψω τις φλέβες μου», είχε πει πριν από λίγες εβδομάδες στο London's Time Out με χιουμοριστική διάθεση ο 47χρονος
ηθοποιός για το ενδεχόμενο να πρωταγωνιστήσει σε μία πέμπτη ταινία «James Bond». «Τελειώσαμε με αυτό! Το μόνο που θέλω είναι να προχωρήσω!», είχε προσθέσει χαρακτηριστικά ο Βρετανός, ο οποίος ωστόσο έχει συμβόλαιο για ακόμη μία ταινία του Bond.

Ακριβώς αυτές οι δηλώσεις είχαν προκαλέσει θύελλα στη Sony, την εταιρεία παραγωγής των δημοφιλών ταινιών, που σύμφωνα με τη New York Post είχε προσπαθήσει να βάλει «φίμωτρο» στον πετυχημένο σταρ, συστήνοντάς του να προσέχει τι λέει. Ωστόσο, όπως δείχνουν οι πρόσφατες δηλώσεις του 47χρονου, οι υποδείξεις της εταιρείας μάλλον... έπεσαν στο κενό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την περασμένη εβδομάδα με το περιοδικό Red Bulletin και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη σχέση του Bond με το αδύναμο φύλλο, ο Craig χαρακτήρισε τον Βρετανό ήρωα ως «μισογύνη».

Όταν δε ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι, στις τελευταίες ταινίες, αυτό το ελάττωμα έχει μετριαστεί, ο Craig διαφώνησε λέγοντας ότι «αυτό συμβαίνει απλά και μόνο επειδή τον έχουμε περιβάλλει με ισχυρές γυναίκες, που μπορούν πολύ εύκολα να τον βάλουν στη θέση του».

Όσο δε για το γεγονός ότι κάποιοι βλέπουν τον 007 ως πρότυπο συμπεριφοράς, ο Βρετανός ηθοποιός επισήμανε κατηγορηματικά ότι αυτό δεν ισχύει για τον ίδιο. «Τα δικά μου πρότυπα είναι άνθρωποι με ηθική. Άνθρωποι που έχουν το σθένος να υπερασπιστούν την άποψή τους. Σπουδαίοι δημοσιογράφοι, συγγραφείς, καλλιτέχνες... Μην μπερδεύετε τα πρότυπα με τους ήρωες».

«Τι μπορούμε να μάθουμε από τον Τζέιμς Μποντ που θα μπορούσε να μας βοηθήσει στην καθημερινή μας ζωή», ρώτησε ο δημοσιογράφος, προσπαθώντας απελπισμένα να κάνει τον Craig να πει μια καλή κουβέντα για τον ήρωα που ερμηνεύει. «Απολύτως τίποτα», απάντησε ο ηθοποιός, βάζοντας τέρμα στη συζήτηση. protothema http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα