Ντέπυ Γκολεμά: Το «οργανωμένο έγκλημα» & η κριτική σε Μπεκατώρου- Μουτσινά

16:15 10/2/2016 - Πηγή: TVNea
Η Ντέπυ Γκολεμά ήταν καλεσμένη στην ενότητα «Πλάτη Με Πλάτη» που παρουσιάζει η Κατερίνα Καινούργιου στο «Λόγω TiViς».

Η γνωστή τηλεκριτικός σχολίασε τα τηλεοπτικά πρόσωπα, τα τηλεοπτικά προϊόντα της φετινής σεζόν, ενώ δεν παρέλειψε σχολιάσει την πρόσφατη τηλεοπτική συνάντηση της με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Θα πρέπει οι τηλεκριτικοί να συμμετέχουν σε τηλεοπτικά πάνελ;
«Λογικά δεν πρέπει να το κάνεις. Κανονικά δεν πρέπει».

Υπάρχει παρουσιαστής που αδικήθηκε από κριτικές;
«Δεν υπάρχει παρουσιαστής αδικημένος από κριτικές. Άλλη ερώτηση...».

Η
απρόσμενη αποκάλυψη στην εκπομπή:
«Θα σου εξομολογηθώ κάτι που δεν έχω πει ποτέ. Όταν ήμουν μικρή, ήθελα να γίνω ηθοποιός. Υπάρχει μάλιστα μια ερασιτεχνική παράσταση από την κατασκήνωση, που ευτυχώς δεν σώζεται, στην οποία έχω παίξει ένα μικρό ρόλο, μιας υπηρέτριας, που έλεγα μια χαρακτηριστική φράση. Προφανώς υπάρχουν απωθημένα. Αν ήμουν σε μια άλλη χώρα, ίσως έκανα τηλεόραση. Αν ήμουν στην Αμερική, που γίνονται πολύ ωραίες εκπομπές. Κι αν ήμουν και πιο νέα. Τώρα δεν νομίζω».

Την έχουν ευχαριστήσει πρόσωπα της τηλεόρασης;
«Δυο τρεις άνθρωποι, που είναι ακόμα και τώρα στον χώρο, μου έχουν πει ευχαριστώ πολύ ευγενικά. Και οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι τώρα στον χώρο μού έχουν πει διάφορα μη ευγενικά πράγματα. Από ένα βρισίδι μέχρι ότι θα χάσω τη δουλειά μου».

Ποια πρόσωπα ξεχωρίζει στην τηλεόραση;
«Εμένα μου άρεσε ο Νίκος Παπαδάκης, που έφυγε στο εξωτερικό. Η Δούκισσα Νομικού μού αρέσει. Είμαι στην εκπομπή σου και δεν μπορώ να πω για σένα, αλλά μου αρέσεις κι εσύ Κατερίνα».

Αισθάνθηκε ποτέ πως «μαλάκωσε» την κριτική της;
«Νομίζω το κακό ξεκίνησε, του να μαλακώσω, από το ότι η στήλη μου από καθημερινή έγινε εβδομαδιαία. Το κυριακάτικο φύλλο σου δίνει τη δυνατότητα αυτή, επειδή έχεις χρόνο να σκεφτείς, έχεις μέρες να γράψεις. Δεν έχεις το ζόρι το καθημερινό, που δεν βλέπεις την καλοσύνη μπροστά σου».

Θεωρεί σωστή την ανάληψη της παρουσίασης του «Λόγω TiViς» από την Κατερίνα Καινούργιου; «Είναι θεμιτό να θες να γίνεις “κεντρικιά”. Κάποιος που θέλει να κάνει τηλεόραση περιμένει πώς και πώς να γίνει κεντρικός. Θα σε τοποθετούσα σε πρωινάδικο, όχι στο μεσημέρι ή στο απόγευμα. Δεν νομίζω ότι η ώρα που είσαι είναι η κατάλληλη».

Πέτρος Κωστόπουλος ή Γρηγόρης Αρναούτογλου;
«Επαγγελματικά θα πω Πέτρος! Με την έννοια ότι είναι πολύ καλύτερος. Γνωρίζει το είδος του πολύ καλά, ξέρει να κάνει συνεντεύξεις – άσχετα αν εμάς μπορεί να μη μας αρέσει. Έχει κάνει μια σχολή παλιά στα έντυπά του, που επίσης είναι άσχετο αν μας αρέσει ή όχι. Έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη φουρνιά, μιας επερχόμενης γενιάς δημοσιογραφίας. Οπότε, Πέτρος!».

Τι γεύση της άφησε η συνάντηση με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου;
«Εγώ ήθελα αυτή τη συνάντηση λίγο πιο κόντρα, γιατί ακόμα είχαμε να πούμε πράγματα. Βέβαια δεν θα ξεκατινιαστείς σε μια εκπομπή, ειδικά όταν σε καλεί αυτός που την κάνει. Νιώθω, όμως, ότι δεν είχαμε ξεφορτώσει με τον Γρηγόρη».

Μπορεί κάθε δημοσιογράφος να κάνει τηλεκριτική;
«Λέω πάντα και το λέω σε νέα παιδιά, που μερικά είναι πάρα πολύ καλά, ότι το στάδιο της κριτικής χρειάζεται μια εμπειρία. Πρέπει να κάνεις ρεπορτάζ στη ζωή σου, αν ασχολείσαι με αυτό το είδος δημοσιογραφίας, να κάνεις τηλεοπτικό ρεπορτάζ, να γνωρίσεις τους ανθρώπους με τους οποίους η τηλεόραση συνδιαλέγεται. Καθώς περάσουν τα χρόνια, αφού θα έχεις την εμπειρία και τη γνωριμία, θα έχεις καταλάβει και αρκετά πράγματα, θα μπορέσεις να κάνεις και κριτική. Η κριτική δεν είναι κανένα φοβερό πράγμα. Από την άλλη, ο καθένας μπορεί να κάνει κριτική, όπως ο καθένας σήμερα κάνει τηλεόραση. Ο καθένας δικαιούται να έχει τον αντίλογο».

Το σχόλιο για τις εμμονικές κριτικές:
«Όσο αγγελικά δεν είναι πλασμένος ο κόσμος της τηλεόρασης, αυτός μπροστά από το γυαλί, το ίδιο ισχύει και για αυτό που είναι πίσω από το γυαλί. Χωρίς να μπορώ να αναφερθώ σε πρόσωπα ή σε πράγματα, πρέπει να σου πω ότι υπάρχουν φατρίες, κουβέντες να γίνονται, εκπομπές να λέγονται, πρόσωπα να αγιάζονται ή να χτυπιούνται κάτω σαν χταπόδια, όλο αυτό είναι ένα οργανωμένο έγκλημα. Είναι ένα παιχνίδι που παίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η κριτική στα πρόσωπα της τηλεόρασης: Γιώργος Λιάγκας:
«Δεν έχει σταματημό. Τα ξέρει όλα» Ντορέττα:Παπαδημητρίου: «Νέο ενδιαφέρον παιδί» Ελένη Μενεγάκη: «Εστεμμένη την έχουμε πει, βασίλισσα. Με πολύ καλές δημόσιες σχέσεις του εαυτού της» Φαίη Σκορδά: «Προσπαθεί πολύ» Ζήνα Κουτσελίνη: «Τη ξέρει τη δουλειά» Μαρία Μπεκατώρου: «Αδιάφορη» Νίκος Μουτσινάς: «Ταλαντούχο παιδί, με καβαλημένο καλάμι».http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα