Ντάισελμπλουμ: ΄΄Θετική η πρώτη εκτίμηση για τις προτάσεις της Αθήνας΄΄

18:16 24/2/2015 - Πηγή: TVNea
Θετική είναι η πρώτη εκτίμηση για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.
Όπως είπε το Eurogroup έλαβε την επιστολή της Αθήνας αργά το βράδυ της Δευτέρας, αλλά έγκαιρα και υπογράμμισε ότι τώρα την εξετάζουν, χωρίς να θέλει να κάνει περαιτέρω σχόλια για το περιεχόμενό της.
Πρόσθεσε επίσης ότι η λίστα αυτή με τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να κάνει η νέα
κυβέρνηση δεν είναι ένα νέο μνημόνιο ή μια νέα συμφωνία, ενώ δεν έκρυψε ότι η Αθήνα εμφανίζεται αρκετά σοβαρή όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, ξεκαθάρισε πάντως ότι η Ελλάδα θα πάρει τα 7,2 δισ. ευρώ που εκκρεμούν, μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης.
Σε ερώτηση δε για το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι και του προέδρου της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο τραπέζι.
«Χρειαζόμαστε μια ενωμένη και ανθεκτική ευρωζώνη στα δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε μάλιστα μόνο η Βρετανία έκανε υπουργικό συμβούλιο για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πρόσθεσε με νόημα ότι έχει επενδυθεί πολύ πολιτικό κεφάλαιο για να μην υπάρξει διάσπαση της ζώνης του ευρώ.
Απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλη, ο Γ. Ντάισελμπλουμ, είπε ότι συμμερίζεται την θετική πρώτη εκτίμηση της Κομισιόν, ενώ υπογράμμισε ότι θα ήταν πολύ περίεργη ερμηνεία της Δημοκρατίας να θεωρεί κανείς ότι οι εκλογές σε μία χώρα μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πάντων στην ευρωζώνη.
Τέλος, όσον αφορά στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι πρώτα θα γίνει η αξιολόγηση και μετά οποιαδήποτε συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Star.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα