Νέο σεμινάριο «δημοσιογραφίας και χαρακτηριστικών των ειδήσεων», από τον Χάρη Λαζαρόπουλο στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa

14:37 28/9/2018 - Πηγή: TVNea

Μήπως ήρθε η ώρα να… βγάλεις τον δημοσιογράφο που κρύβεις μέσα σου;Την Παρασκευή 05 Οκτωβρίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «δημοσιογραφία και χαρακτηριστικά των ειδήσεων» με καθηγητή τον Χάρη Λαζαρόπουλο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι' αυτό βιαστείτε!
Λίγα λόγια για το μάθημα:
Οι αλλαγές στο χώρο των εκδόσεων, των ΜΜΕ και του θεάματος δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες αλλά και
σοβαρές προκλήσεις προς όσους ανακαλύπτουν τον κόσμο των ειδήσεων και φυσικά της δημοσιογραφικής γραφής.
Παρά τις τεχνολογικές εφαρμογές και τις αυξανόμενες πιέσεις και τους περιορισμούς, όσοι καλλιεργούν το ταλέντο τους που απαιτεί βαθιά σκέψη, γνώσεις και καλή γραφή έρχονται αντιμέτωποι με επαγγελματικές ευκαιρίες και προτάσεις σε όλο το φάσμα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι θα διδαχθούν εκλεπτυσμένες μεθόδους χειρισμού των πηγών, καλύτερο τρόπο γραφής και παραγωγή δημοσιογραφικών κειμένων, τρόπους διενέργειας ερευνητικών και αναλυτικών ρεπορτάζ, αποδοχή κάθε κριτικής.
Η δημοσιογραφική πρόσκληση δεν είναι αφορμή για να γίνει κάποιος διάττων αστέρας αλλά το ερέθισμα για νέες επαγγελματικές κατευθύνσεις.
Βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω:Μορφές της είδησης και οργάνωσηΠοικιλία στη γραφή των ειδήσεωνΡαδιοφωνικός και τηλεοπτικός τρόπος γραφήςΑνασκοπήσεις και παρασκήνιο των γεγονότωνΠώς ξεκινάμε ένα κείμενοΤα στοιχεία μιας καλής εισαγωγήςΣτυλ και γραφή των ειδήσεων - Οδηγός γραφήςΠώς αναφερόμαστε σε ειδικές κοινωνικές ομάδεςΠώς συλλέγουμε τα στοιχεία μιας είδησηςΔομή, ύφος, σφιχτό γράψιμοΠότε προσωποποιούμε το στυλ γραφήςΔιαδικασία συλλογής ειδήσεωνΕίδη του ερευνητικού ρεπορτάζΕξάσκηση στο ραδιόφωνοΕξάσκηση σε τηλεοπτικό στούντιοΕιδικές διαφορές και διαδικασίες για τα διαδικτυακά ΜΜΕ. Τα μαθήματα ξεκινούν την Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2018 και θα έχουν διάρκεια 32 δίωρα.
Το μάθημα θα γίνεται κάθε Παρασκευή 20:00-22:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331 ή στο e-mail: [email protected] Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: http://www.tabula.gr/Pages/autunno.html
http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα