Μόνο στην Ελλάδα: Κάθε εφημερίδα και την δική της δημοσκόπηση ανάλογα με το αν θέλει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ..Δείτε και θα καταλάβετε.

09:46 13/4/2014 - Πηγή: TVNea
Εντάξει, το καταλάβαμε. Είναι η δημοσκόπηση στα Παραπολιτικά, θα κερδίζει και για 0,1% η ΝΔ, είναι η δημοσκόπηση στην Εφημερίδα των Συντακτών θα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δεν εξηγείται
αλλιώς..
Πάρτε μια γεύση:

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με οριακή διαφορά 0,2% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας 21,4% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι λαμβάνει 10,3%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελιά 4,0%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1% και η ΔΗΜΑΡ 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 20,1%, το «άκυρο-λευκό» το 2,0% και τα «άλλα κόμματα» συγκέντρωνουν ποσοστό 4,6%.

Μεγαλη παραμένει η διαφορά (46,3% έναντι 29,5%) μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά στο ποιος είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Επίσης, όπως αποκαλύπτει η δημοσκόπηση, το 54,4% των πολιτών δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, αλλά να εξαντληθεί η παρούσα τετραετία, το 60,1% θεωρεί την Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και τέλος, το 46,6% όσων ψηφίζουν «Ποτάμι» το κάνουν από διαμαρτυρία.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τη Δευτέρα 7 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 10 Απριλίου σε δείγμα 1002 ατόμων.

Την ίδια ώρα πάντως, δημοσκόπηση της Public Issue για τις βουλευτικές εκλογές δείχνει αύξηση κατά 1,5% της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ποσοστό 29% έναντι 27,5% της ΝΔ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 10%, το ΚΚΕ με 7%, το Ποτάμι με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι ΑΝΕΛ με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 3,5% και λοιπά κόμματα 6%.

Στην παράσταση νίκη το προβάδισμα εξακολουθεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο προηγείται της ΝΔ με ποσοστό 48% έναντι 39%. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η αναμέτρηση θα κριθεί με μικρή διαφορά.

Επίσης, το 36% θεωρεί ότι θα νικήσει η ΝΔ και το 35% ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, 13% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος με «μεγάλη διαφορά», ποσοστό που για τη ΝΔ βρίσκεται στο 3%.

Όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 44% έναντι 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 28%.

Στη δημοτικότητα των κομμάτων, την πρώτη θέση μοιράζονται με 36% η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ και ακολουθούν το ΚΚΕ (35%), οι ΑΝΕΛ (27%), το ΠΑΣΟΚ (21%) και η Χρυσή Αυγή (11%).

Στο θέμα της αναγκαιότητας διεξαγωγής πρόωρων εκλογών οι γνώμες είναι διχασμένες αφού το 50% υποστηρίζει ότι δεν χρειάζονται, ενώ το 48% υποστηρίζει το αντίθετο.

Ακόμη, το 64% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι τα πράγματα στη χώρα «πηγαίνουν προς λάθος κατεύθυνση», ενώ αισιόδοξο εμφανίζεται το 27% των ψηφοφόρων.

protothema
Keywords
Τυχαία Θέματα