Μοναδική στιγμή για τον πολιτισμό:Σπάνια έκθεση εφευρέσεων των Αρχαίων Ελλήνων

13:16 5/7/2016 - Πηγή: TVNea
Ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη ,6 Ιουλίου, και ώρα 11:30, στο Ενυδρείο Κρήτης, σχετικά με την έκθεση που φιλοξενείται στο Ενυδρείο αυτό το διάστημα, με τίτλο «Σημαντικές Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων».

Πρόκειται για μια έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, του Κώστα Κοτσανά, που φωτίζει άγνωστες πτυχές από τη ζωή στην αρχαία Ελλάδα. Λειτουργικά ομοιώματα εξαιρετικών εφευρέσεων, μηχανισμών και επινοήσεων των αρχαίων Ελλήνων
δημιουργήθηκαν από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά, κατόπιν πολύχρονης κ' ενδελεχούς έρευνας και μελέτης της αρχαιοελληνικής, λατινικής κι αραβικής γραμματείας, των αγγειογραφικών πληροφοριών και των ελάχιστων σχετικών αρχαιολογικών ευρημάτων!

Η αρχή της ατμομηχανής, αυτοματοποιημένα ορολόγια και ξυπνητήρια, αυτοκινούμενα κουκλοθέατρα και «κινηματογράφοι», λειτουργικά ρομπότ, αστρονομικά και μετρικά όργανα ακριβείας, ανυψωτικά μηχανήματα, ευφυείς μηχανές με κερματοδέκτη και κρυπτογραφημένοι τρόποι επικοινωνίας, απαριθμούν μόνο μερικές από τις επινοήσεις του αρχαίου Ελληνισμού.

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης αυτής της άγνωστης πτυχής του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, το Ενυδρείο Κρήτης φιλοξενεί 25 πιστά αντίγραφα των συναρπαστικών αυτών εφευρέσεων.

Πηγή:Cretalive.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα