Μωάμεθ vs Σουλειμάν:Οι 2 σειρές που κονταροχτυπιούνται στην Τουρκιά

19:30 24/10/2013 - Πηγή: TVNea
Το ρόλο του Μωάμεθ του Πορθητή ενσαρκώνει στην Τούρκικη τηλεόραση από τα τέλη του Σεπτεμβρίου ο γνωστός μας από τη σειρά του Mega ''Σιλά'' Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ, εγείροντας ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια στα Social Media.
Μακριά γενειάδα, ρούχα εποχής, αρκετά κιλά παραπάνω και άγριο βλέμμα : Τίποτα πάνω στον μελαχρινό ηθοποιό Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ δεν θυμίζει το ρόλο του νεαρού Μποράν στη ''Σιλά'' του Mega. Συνεχίζοντας
τη “μόδα” που θέλει σίριαλ με σενάρια βασισμένα σε ιστορικά πρόσωπα, βλέπε Σουλεϊμάν, να έχουν την τιμητική τους στην Τουρκία, ο Αλακούρτ είπε την περασμένη άνοιξη το ''ναι'' στην πρόταση μεγάλου καναλιού της χώρας και ξεκίνησε προετοιμασία για έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στην καριέρα του, αυτόν του Μωάμεθ του Πορθητή, ενός από τους περιβόητους ήρωες της ιστορίας της γείτονος.
Στις 30 Σεπτεμβρίου έγινε η πρεμιέρα της σειράς ''Φατίχ'', όπως τιτλοφορείται η σειρά, στο Kanal D της τούρκικης τηλεόρασης και δεν ήταν λίγοι οι τηλεθεατές που έσπευσαν να σχολιάσουν τόσο την εμφάνιση του Αλακούρτ, όσο και την ομοιότητά του ίδιου και της σειράς με τον ''Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή''.
“Εντυπωσιακή η σειρά, με κέρδισε από την πρώτη στιγμή'', ''Δεν ήθελα να κρίνω από το πρώτο επεισόδιο, αλλά τελικά προτιμώ τον ''Σουλεϊμάν'', ''Γιατί όλες οι γυναίκες της σειράς μου φαίνεται ότι μοιάζουν με τη Χουρέμ;'', ''Κακό, πολύ κακό το σενάριο, κακόγουστα κοστούμια, άπειρη σκηνοθεσία, δεν βρίσκω λόγο γιατί να το παρακολουθήσω'' ήταν μόνο λίγα από τα σχόλια που γράφτηκαν την ημέρα της πρεμιέρας σε facebook και twitter και σκιαγραφούν τα ανάμικτα συναισθήματα του τηλεοπτικού κοινού για τη σειρά, η οποία παρόλαυτα σημείωσε και εξακολουθεί να σημειώνει αξιόλογα νούμερα τηλεθέασης. Ηδη, έχουν προβληθεί τέσσερα επεισόδια στην τούρκικη τηλεόραση και οι συντελεστές εξακολουθούν να κάνουν γυρίσματα πυρετωδώς στην Κωνσταντινούπολη και σε διάφορα σημεία στα παράλια της χώρας.
Να σημειώσουμε ότι το ''Fatih'' παρουσιάζει γεγονότα από τα τελευταία 20 χρόνια της βασιλείας του Μωάμεθ του Πορθητή, τις προσπάθειές του να ισχυροποιήσει το τούρκικο κράτος μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, αλλά και την πάλη του με το καθολικό κράτος και τον παπισμό. Φυσικά κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει και το ερωτικό στοιχείο, καθώς στη σειρά πρωταγωνιστούν και οι γυναίκες που στιγμάτισαν τη ζωή του Τούρκου κατακτητή.(τvzapping)
Keywords
Τυχαία Θέματα