Μια εκστρατεία ανθρωπιάς ξεκινά στο Ρέθυμνο-Κρεμούν σε δέντρα καθαρό φαγητό για τους απόρους

13:12 9/11/2015 - Πηγή: TVNea
Μια εκστρατεία ανθρωπιάς, με μεγάλη ανταπόκριση, ξεκινά και στο Ρέθυμνο.

Για τους Ρεθυμνιώτες, η εικόνα πακέτων με καθαρό φαγητό που κρέμεται από τα δέντρα -σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης-έχει αρχίσει να γίνεται οικεία. Η αρχή έγινε στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, στο κέντρο του Ρεθύμνου, όπου λειτουργεί ένα μεγάλο εστιατόριο, και στα δέντρα της εν λόγω περιοχής ,κάποιοι ευαισθητοποιημένοι άρχισαν να κρεμάνε μερίδες καθαρού φαγητού για την ανακούφιση αυτών που στερούνται, λόγω οικονομικής κρίσης,
ακόμη και τα αυτονόητα.

Το καθαρό φαγητό, το οποίο προστατευμένο σε σακούλες κρέμεται στα δέντρα ως ανώνυμη προσφορά αυτών που θέλουν να βοηθήσουν τους άγνωστους παραλήπτες, ήταν μια κίνηση που ξεκίνησε στο Ηράκλειο.

Οργανωμένη πρωτοβουλία:Μια ανάλογη εκστρατεία, με γενικό τίτλο «Αφήνουμε καθαρό φαγητό στα δέντρα για τους συμπολίτες μας στο Ρέθυμνο» ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ''gelamou.gr''. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν ,μπορούν να στείλουν το μήνυμά τους στο τηλέφωνο 698 6757582 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected].

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα υπάρξει συγκεκριμένη ημέρα και τόπος συνάντησης για τη δράση, προκειμένου να γίνει η παράδοση καθαρών φαγητών, οργανωμένα, τα οποία θα τοποθετηθούν σε κλαδιά δέντρων για να καταναλωθούν από τους αναξιοπαθούντες που το έχουν ανάγκη. Η προσφορά θα αφορά μια φέτα ψωμί, μια σαλάτα και μια απλή μερίδα φαγητού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές, «μπορεί να είναι μια κίνηση την οποία περιμένουν ακόμη και οικογένειες ολόκληρες με ανήλικα παιδιά ή παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο με άδειο στομάχι και γυρνάνε με άδεια χέρια».

Πηγή:Cretapost.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα