«Μαγειρεύω οικονομικά» και αυτή τη σεζόν

16:59 2/11/2013 - Πηγή: TVNea
Η εκπομπή «Μαγειρεύω Οικονομικά» επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ, με νέες, παραδοσιακές, ιδιαίτερες και οικονομικές συνταγές, από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 16:45.
Από Δευτέρα έως Παρασκευή, το καθημερινό γαστρονομικό ταξίδι ξεκινά, με γεύσεις και συνταγές ελληνικές, παραδοσιακές, υγιεινές και χορταστικές.

Ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης είναι έτοιμος να εκπλήξει μαγειρικά, χωρίς να ξεφύγει από τον στόχο του, μαγειρεύοντας πέντε γεύματα,
σε πέντε μέρες, για τέσσερα άτομα, με κόστος που δεν ξεπερνά ποτέ τα 50 ευρώ!

Το μενού της εβδομάδας:

Τη Δευτέρα φτιάχνει χοιρινό κατσαρόλας με ρεβύθια και πορτοκάλι και για συνοδευτικό κανελόνι παστουρμά με μεθυσμένο λάχανο. Το κύριο πιάτο συμπληρώνουν τα αρωματικά και η μαρινάδα πορτοκαλιού ενώ ο παραδοσιακός καραμανλίδικος παστουρμάς από μπούτι μόσχου είναι η βάση για το συνοδευτικό πιάτο.

Την Τρίτη ετοιμάζει κοτόπουλο στιφάδο στη κατσαρόλα με πλούσια αρωματισμένη σάλτσα και για επιδόρπιο απολαυστικά παραδοσιακά αμυγδαλωτά.

Την Τετάρτη παρασκευάζει πλατιά φασολάκια πανέ με έναν εξαιρετικό τρόπο και ζυμώνει σπιτικό ψωμί με υλικά που δεν περιέχουν γλουτένη αλλά πολλές άλλες ευεργετικές τροφές όπως σπιρουλίνα.

Την Πέμπτη ετοιμάζει αφράτη πίτσα σε σχήμα Not-Dog με κύριο συστατικό τα λουκάνικα γαλοπούλας από κοτόπουλο τύπου Φρανκφούρτης και για επιδόρπιο μια ελαφριά κρέμα λεμονιού γαρνιρισμένη με sauce βατόμουρων.

Την Παρασκευή φτιάχνει σπιτικά burger αγκινάρας με sticks γλυκοπατάτας και για συνοδευτικό σταρένια noodles κοτόπουλου με λαχανικά και μανιτάρια.
Το κύριο πιάτο σερβίρεται σε τηγανιτά κουπάκια αγκινάρας και γαρνίρεται με sauce μαγιονέζας και άνηθου ενώ τα υπέροχα σταρένια noodles κοτόπουλου στο τηγάνι, με λαχανικά και μανιτάρια είναι ένα πιάτο εύκολο γρήγορο και εξαιρετικά οικονομικό
Keywords
Τυχαία Θέματα