Λύθηκε το μυστήριο με το κομμένο αυτί...

18:01 13/7/2016 - Πηγή: TVNea

Ένα ιατρικό ντοκουμέντο και ένα σχέδιο αποκαλύπτουν την αλήθεια για την τραγική του πράξη

Στην έκθεση "On The Verge of Insanity" υπάρχει ένα έκθεμα που ανατρέπει αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα για το κομμένο αυτό του Βαν Γκογκ. Πρόκειται για μια επιστολή, υπογεγραμμένη από το γιατρό του δρ. Ρέι, σύμφωνα με την οποία ο Βαν Γκογκ δεν είχε κόψει μόνο το λοβό, αλλά ολόκληρο το αυτί του.

Η μυθική
αυτή ιστορία του κομμένου αυτιού συνέβη όταν μια νύχτα του Δεκεμβρίου του 1888, στην Άρλ, ο Βαν Γκογκ, που υπέφερε από βαριά κατάθλιψη η οποία τον οδήγησε σε αυτοκτονία το 1890, βγήκε έξαλλος στους δρόμους κρατώντας ένα ξυράφι. Έκοψε το αυτί του (όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ένα κομμάτι), το τύλιξε με μία πετσέτα, πήγε στον τοπικό οίκο ανοχής και το δώρισε στην αγαπημένη του πόρνη. Ο συγκάτοικος του διάσημος σήμερα και αυτός Πολ Γκογκέν τον βρήκε την επόμενη μέρα ξαπλωμένο στο κρεβάτι, μες στα αίματα. Κάλεσε την αστυνομία, η οποία εξακρίβωσε ότι ο Βαν Γκογκ ήταν ζωντανός. Ο Βαν Γκογκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αφού ανάρρωσε, κλείστηκε σε ψυχιατρικό άσυλο με τη θέλησή του. Βρισκόταν σε έξαρση και έφτασε σε σημείο να ζωγραφίζει ένα πίνακα κάθε μέρα. Βγήκε μετά από δύο χρόνια, χωρίς να καταφέρει να αποκτήσει την ψυχολογική ισορροπία που ζητούσε ενώ αυτοπυροβολήθηκε λίγο καιρό μετά.

Ο κόσμος της τέχνης πίστευε μέχρι σήμερα ότι ο ζωγράφος είχε κόψει τον λοβό του αυτιού του. Η ανακάλυψη της επιστολής του Δρ Ρέι, επιτέλους λύνει τα ερωτήματα μας σχετικά με τον αν έκοψε ολόκληρο το αυτί του.Σήμερα ο Βαν Γκογκ θεωρείται από τους πιο ακριβούς ζωγράφους του κόσμου. Όμως όσο ήταν εν ζωή δεν κατάφερε να πουλήσει, παρά ένα έργο του. Μέχρι το θάνατό του είχε φτιάξει σχεδόν 900. Στην έκθεση παρουσιάζονται 25 πίνακές του, το πιστόλι της αυτοκτονίας και προσωπικά του αντικείμενα.

thetoc.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα