Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον

14:46 9/8/2015 - Πηγή: TVNea
Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση αλλά και για την επιλογή να υπογράψει τρίτο μνημόνιο εξαπολύει ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη "Αυγή".

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, κάνει λόγο για παταγώδη αποτυχία της διαπραγματευτικής
στρατηγικής, η οποία οδήγησε σε τρίτο μνημόνιο και προσθέτει ότι "η διαπραγματευτική κυβερνητική τακτική ήταν γεμάτη παλινωδίες, αντιφάσεις και μεγάλες αυταπάτες, ενώ η αδιέξοδη παράταση των διαπραγματεύσεων επιδείνωνε την οικονομική ύφεση, στράγγιζε και τα τελευταία αποθέματα της χώρας αφήνοντας την πατρίδα μας έκθετη στο έλεος των βρώμικων εκβιασμών της Ευρώπης".

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επαναλαμβάνει ότι με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου η κυβέρνηση θα κερδίσει την κατακραυγή του κόσμου και δηλώνει εκ νέου ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει. «Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο μνημόνιο. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση αυτή να γλιτώσει την κατακραυγή, προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», τονίζει ο πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ.

Ο ίδιος προαναγγέλλει και νέο "όχι" των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας κατά την ψήφιση του μνημονίου, λέγοντας μάλιστα πως και εκείνος θεωρεί ότι "θα πράξουν πολύ σωστά".

Στο ερώτημα αν μπορεί να υλοποιηθεί η αρχή της ενότητας με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση απαντά: «Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να θυσιάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της κυβέρνησης».

Εκφράζοντας την επιθυμία του να επιστρέψει η κυβέρνηση στις αντιμνημονιακές της ρίζες ο κ. Λαφαζάνης στρέφεται κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων και τονίζει:

"Ξέρω ότι αυτό που προτείνω φαντάζει ουτοπικό και ανεδαφικό. Ίσως να προκαλεί και ειρωνικά σχόλια σε ορισμένους ή να εξοργίζει άλλους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Με κάθε ειλικρίνεια όμως λέω ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο μνημόνιο".
πηγή:Antenna newshttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα