Κοσμάς Βίδος:«Χαστούκι» από τον Alpha!

13:46 17/2/2015 - Πηγή: TVNea
Είναι ασυνήθιστο για τα δεδομένα μας ένα σίριαλ διεθνών προδιαγραφών να παίζεται στην Ελλάδα
την ίδια περίοδο που παίζεται και στο εξωτερικό. Τις μεγάλες σειρές εμείς τις παρακολουθούμε (όσες καταφέρουν να βρουν τον δρόμο προς την εγχώρια τηλεόραση) μήνες ή και χρόνια μετά την προβολή τους στα δίκτυα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας, εντελώς μπαγιάτικες. Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντική (και τολμηρή καθώς το ελληνικό κοινό συνήθως γυρίζει την πλάτη στα εισαγόμενα σίριαλ) η απόφαση του Alpha
να ξεκινήσει την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου (σχεδόν ταυτόχρονα με την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ), στις 22.30, την προβολή της αμερικανικής σειράς «The slap» με την Ούμα Θέρμαν.

Πρόκειται για το ριμέικ ομότιτλης αυστραλιανής σειράς που πρωτοπαίχτηκε το 2011 και η οποία βασίζεται στο βιβλίο του Ελληνοαυστραλού Χρήστου Τσιόλκα «Το χαστούκι» (εκδόσεις Ωκεανίδα). Θέμα της, οι δραματικές ανατροπές στους κόλπους μιας multiethnic οικογένειας, στις φλέβες της οποίας κυλάει και ελληνικό αίμα, όταν ένας ενήλικος σε στιγμή εκνευρισμού θα χαστουκίσει ένα παιδί. Το χαστούκι θα πυροδοτήσει εκρήξεις που θα διαλύσουν σχέσεις χρόνων και θα επιβεβαιώσουν ότι τελικά ακόμη και μέσα στις πιο αγαπημένες (φαινομενικά) οικογένειες μπορεί να βιώνεις την πιο σκληρή μοναξιά.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, εκτός από τη Θέρμαν, ο Πίτερ Σάρσγκαρντ, η Θάντι Νιούτον, ο Ζάκαρι Κουίντο και η Μελίσα Τζορτζ, η οποία επαναλαμβάνει τον ρόλο που ερμήνευσε και στην αυστραλιανή εκδοχή της σειράς. Οπως η πρώτη βερσιόν, έτσι και η παραγωγή του NBC θα ολοκληρωθεί σε οκτώ επεισόδια, σε κάθε ένα εκ των οποίων ένας από τους ήρωες θα διηγείται τα γεγονότα (και τις συνέπειές τους) από τη δική του πλευρά. Οι αξιόλογοι συντελεστές αλλά και η δύναμη της ιστορίας του Τσιόλκα αποτελούν εγγυήσεις για ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Απομένει να δούμε αν αυτή τη φορά οι εν Ελλάδι θεατές θα δείξουν ενδιαφέρον ώστε «Το χαστούκι» να μην έχει την τύχη του αριστουργηματικού «Breakind bad» που ενώ στο εξωτερικό θριάμβευσε, εδώ πέρασε απαρατήρητο.

tovima.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα