Καραμπέτη: Βρισκόμαστε σε πολιτικό αναβρασμό και σε χάος

08:15 4/7/2016 - Πηγή: TVNea

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ηθοποιός σπουδαία, με πολυετή θητεία στο αρχαίο δράμα, φορά το κοστούμι της Κλυταιμνήστρας στην, κατά Γιάννη Χουβαρδά, «Ορέστεια», μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας, που παρουσιάζεται στις 8 και 9 Ιουλίου στην Επίδαυρο και στη συνέχεια σε περιοδεία ανά την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή της στο ethnos.gr μίλησε για την παράσταση, τον ρόλο της και την ενασχόλησή της με το αρχαίο δράμα.

Στην
ερώτηση για το αν αισθάνεται πικρία για όσα συμβαίνουν γύρω μας, είπε χαρακτηριστικά:

"Πικρία, οργή, αγανάκτηση, σβήσιμο των ελπίδων. Γιατί, κάποια στιγμή, είχαν αναπτερωθεί οι ελπίδες μας. Δυστυχώς στη διαδρομή διαψεύστηκαν. Και εξακολουθούμε να είμαστε στο ίδιο, εάν όχι σε χειρότερο σημείο. Είναι φυσικό να υπάρχει αυτό το σκοτάδι. Οι πολίτες βρισκόμαστε σε πολιτικό αναβρασμό και σε χάος".

Από πού αντλείτε δύναμη;

"Ο καθένας προσπαθεί να πιαστεί απ’ όπου μπορεί. Αυτό είναι το μάθημα που έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια. Εχω την ευλογία να κάνω μια δουλειά την οποία υπεραγαπώ και μου δίνει μεγάλες χαρές. Είναι αυτός ο χώρος της ποίησης, της μαγείας, του πολιτισμού που μου ανοίγεται καθημερινά, οι συνεργασίες με υπέροχους ανθρώπους που με κάνουν να νιώθω ότι βρίσκομαι σε ένα πιο υγιές περιβάλλον σε σχέση με την τρέλα που επικρατεί έξω. Από την άλλη υπάρχει η καλή προσωπική ζωή, οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός μου, οι φίλοι, η οικογένειά μου, που με στηρίζουν. Τέλος, η προσπάθεια να είμαστε χρήσιμοι ως καλλιτέχνες στο κοινωνικό σύνολο που υποφέρει, η παρηγοριά που δίνει η τέχνη ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να κρατηθούν από κάτι, να δουν φως και να ελπίσουν, είναι τεράστια ανταμοιβή".http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα